Olofsons nopelna jaunu līgumu ar Bufalo "Sabres"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

​Pēc veiksmīgas pagājušās sezonas divu gadu līgumu par 6,1 miljonu ASV dolāru ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Bufalo "Sabres" noslēdzis zviedru uzbrucējs Viktors Olofsons, ziņo NHL.

Zemga Girgensona komandas biedrs katrā no nākamajām divām sezonām saņems 3,05 miljonus ASV dolāru (2,61 miljonu eiro).

Olofsons pēc šīs sezonas kļuva par neierobežoti brīvo aģentu un 4.novembrī bija paredzējis apmeklēt arbitrāžas tiesu. Uzbrucējs nupat kā aizvadījis savu pirmo pilno NHL sezonu, kurā viņš 54 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 20 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm.

Starp līgas debitantiem viņš bija otrais labākais vārtu guvējs, kā arī ceturtais iekrātajos punktos. Šāds sniegums 25 gadus vecajam uzbrucējam nodrošināja vietu arī līgas debitantu izlasē.

Janvārī Olofsons traumas dēļ bija spiests izlaist 15 spēles. Tobrīd viņš starp debitantiem ar 16 vārtiem un 35 rezultativitātes punktiem bija līderis.

"Domāju, ka man jāiemācās būt bīstamam katru spēli 82 mačus sezonā," pauda zviedrs. "Tas man varētu būt lielākais izaicinājums, jo jūtu, ka spēju gūt daudz vārtu."

Olofsons jau ir trešais "Sabres" spēlētājs, kuram izdevies izvairīties no arbitrāžas tiesas. 25.oktobrī viena gada līgumus nopelnīja arī vārtsargs Linus Ulmarks un uzbrucējs Sems Reinhārts.

Šajā starpsezonā "Sabres" savām rindām piesaistījusi vairākus līgā labi zināmus uzbrucējus - Teiloru Holu, Ēriku Stālu un Kodiju Īkinu. Tāpat trīs gadu līgums 9.oktobrī tika noslēgts ar Girgensonu.

Olofonu 2014.gadā drafta septītajā kārtā ar kopējo 181.numuru izraudzījās "Sabres". Kopš tā laika viņš NHL aizvadījis 60 spēles, kurās izcēlies ar 46 rezultativitātes punktiem (22+24).

Pirms došanās uz Ziemeļameriku, uzbrucējs piecas sezonas aizvadīja Zviedrijas augstākajā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu