Video ⟩ Riteņbraukšanas leģenda: Benets bija pelnījis diskvalifikāciju par Liepiņa grūšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš (no kreisās)
Emīls Liepiņš (no kreisās) Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Īrijas riteņbraucējs Sems Benets bija pelnījis diskvalifikāciju par latvieša Emīla Liepiņa grūstīšanu prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" devītā posma finišā, uzskata Beneta tautietis Šons Kellijs.

Jau ziņots, ka Liepiņš ("Trek-Segafredo") ceturtdien devītajā posmā izcīnīja augsto 13.vietu, bet par uzvarētāju tika kronēts vācietis Paskāls Akermans ("Bora-hansgrohe").

Sākotnēji posmā triumfēja īrs Benets ("Deceuninck - Quick Step"), kurš uzvarēja finiša spurtā, taču vēlāk par Liepiņa grūstīšanu ar elkoni viņam tika piešķirta vieta lielās grupas beigās. Pirms izšķirošā spurta priekšā bija "Bora-hansgrohe" riteņbraucēji un Liepiņš centās iespraukties sekojošās "Deceuninck - Quick Step" "vilcienā", taču Benets cīņā par pozīciju pāris reizes pagrūda latvieti sāņus.

"Domāju, ka Benetam vajadzētu savus elkoņus paturēt pie sevis," "Eurosport" studijā teica Kellijs. "Šo zaudējumu viņam ir grūti sagremot, zinot, kādas ir "Bora-hansgrohe" komandas un Beneta attiecības pēc tam, kad viņš pērn centās aiziet prom."

1988.gada "Vuelta a Espana" uzvarētājs Kellijs nešaubās, ka Benets tika sodīts pamatoti.

"Visiem noteikumi ir vienādi. Vai tas ir tāda līmeņa braucējs kā Sems Benets vai kāds jauns puisis, tu nevari tā darīt un tikt cauri sveikā," atzīmēja Kellijs.

"Deceuninck - Quick Step" komanda gan norādīja, ka Benets ar elkoņiem grūstījies, lai izvairītos no ietriekšanās barjerās. Ar daudz sulīgākiem izteikumiem situāciju sociālajā vietnē "Twitter" komentēja komandas vadītājs Patriks Lefevere, kurš iesaistījās arī vārdu apmaiņā ar "Trek - Segafredo" ģenerālmenedžeri Luku Gurčilenu.

"Deceuninck - Quick Step" atņemtais panākums bija īpaši sāpīgs, jo tai bija jābūt komandas 100. un Beneta 50. uzvarai.

Kopvērtējuma līderis ekvadorietis Ričards Karapass ("Ineos Grenadiers") tuvāko sekotāju Primožu Rogliču ("Jumbo-Visma") apsteidz par 13 sekundēm, bet vēl 15 sekundes zaudē Dens Mārtins no Īrijas ("Israel Start-Up Nation"). Liepiņš līderim zaudē nedaudz vairāk par stundu un 35 minūtēm, aizņemot 104.vietu kopvērtējumā.

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, būs gana daudz pārbaudījumu 47 kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām būs iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš šonedēļ izstājās no tūres, tāpēc par komandas pirmo numuru kļuvis Liepiņš. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu