Timma un Bertāns šauj no tālienes; "Himki" svin uzvaru ULEB Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.com

Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns piektdien guva attiecīgi deviņus un trīs punktus ULEB Eirolīgas sestās kārtas spēlē savā laukumā, viņu pārstāvētajai Maskavas apgabala "Himki" komandai svinot pirmo uzvaru līgā šosezon.

"Himki" ar rezultātu 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20) Mitiščos pārspēja Belgradas "Crvena zvezda mts" (Serbija).

Timma laukumā pavadīja 31 minūti un 28 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no astoņiem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienu reizi bloķēja pretinieku metienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un sakrāja efektivitātes koeficientu septiņi.

Bertāns laukumā pavadīja 13 minūtes un 41 sekundi, šajā laikā realizēja vienu no četriem tālmetieniem un aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja un pārķēra bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un sakrāja efektivitātes koeficientu viens.

Piektdien "Himki" vienībā produktīvākais ar 23 punktiem bija Eriks Makkolums.

Viesiem 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Džordana Loida kontā.

Piemaskavas komanda ar bilanci 1-5 ieņem 17.vietu 18 komandu vidū, kamēr Belgradas basketbolisti uzvarējuši divos no pieciem mačiem un ir 13.vietā.

Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" savā laukumā ar 71:72 (19:20, 18:19, 19:19, 15:14) piekāpās Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona".

Kurucs laukumā pavadīja četras minūtes un vienu sekundi, šajā laikā aizmetot garām grozam vienīgo trīspunktu metienu, reizi rezultatīvi piespēlējot, pa reizei kļūdoties un pārkāpjot noteikumus, kā arī sakrājot lietderības koeficientu mīnus divi.

Šmits spēlēja arī izšķirīgajās spēles minūtēs, laukumā pavadot 16 minūtes un 15 sekundes, gūstot divus punktus. Viņš realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, divas reizes pārkāpa noteikumus un spēli beidza ar lietderības koeficientu viens.

Mājinieki četras minūtes un 31 sekundi pirms mača beigām panāca 69:58 pārsvaru, taču pēc Tonjes Jekiri divpunktu metiena trīs minūtes un 56 sekundes pirms spēles beigām, panākot 71:61, punktus vairs neguva. Izšķirīgo grozu 52 sekundes pirms mača beigām ar precīzu divpunktu metienu guva Alekss Avriness.

Mājinieku rindās ar 15 punktiem izcēlās Zorans Dragičs, bet viesiem 18 punkti un septiņas atlēkušās bujmbas Nikolam Mirotičam.

"Barcelona" ar piecām uzvarām sešās cīņās ieņem otro vietu, kamēr Vitorijas basketbolisti ar bilanci 2-2 ir desmitie.

Vēl vienā spēlē Pirejas "Olympiakos" ar 79:84 (26:29, 12:15, 19:19, 22:21) zaudēja Stambulas "Anadolu Efes".

Mājiniekiem ar 11 punktiem rezultatīvākais izrādījās Hasans Martins, kurš sakrāja arī sešas atlēkušās bumbas.

Viesiem 20 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Vasilijem Micičam, bet pa 15 punktiem guva Šeins Larkins un Rodrigs Bobuā.

Savukārt Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Berlīnes "Alba" spēle pārcelta uz vēlāku laiku.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu