Noraida Zubkova un citu Krievijas bobslejistu apelācijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Zubkovs
Aleksandrs Zubkovs Foto: EPA/LETA

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) Šveices pilsētā Lozannā ir noraidījusi Krievijas bobslejistu apelāciju par diskvalifikāciju, kas saistīta ar antidopinga noteikumu pārkāpumiem, kā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) priekšlikumu palielināt sportistu sodu līdz četriem gadiem, piektdien savā tīmekļa vietnē ziņo CAS preses dienests.

Krievijas bobslejistu - Aleksandra Zubkova, Aleksandra Kasjanova, Iļvira Huzina un Alekseja Puškarjova - apelācijas tika noraidītas, spēkā stājoties 2019.gada 16.janvārī Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) paziņojumam par divu gadu diskvalifikāciju šiem sportistiem.

Diskvalifikācija sākas 2018.gada decembrī, bet visi sportistu sasniegtie rezultāti tiek atcelti no 2014.gada februāra.

Apelāciju izskatīšana notika 23.aprīlī ar videokonferences palīdzību. Tajā pašā laikā tika izskatīta WADA apelācija par IBSF lēmumu. WADA 2019.gada martā paziņoja, ka tā uzskata sodu pret sportistiem par nepietiekamu un centīsies palielināt diskvalifikāciju termiņu līdz četriem gadiem. Arī šo apelāciju CAS nav apmierinājusi.

2017.gada beigās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Disciplinārā komisija Denisa Osvalda vadībā atzina Zubkovu, Alekseju Vojevodu, Kasjanovu, Puškarjovu un Huzinu par vainīgiem antidopinga noteikumu pārkāpšanā, anulēja viņu rezultātus Soču olimpiskajās spēlēs un piesprieda mūža aizliegumu piedalīties olimpiskajās spēlēs. Vēlāk CAS diskvalifikācijas uz mūžu no olimpiskajām spēlēm aizstāja ar 2018.gada spēļu Pjončhanā izlaišanu.

Pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijas šī gada 15.februārī Pasaules kausa posma un Eiropas čempionāta laikā Siguldā Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu svinīgā ceremonijā saņēma 2014.gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļas četriniekiem, bet Melbārdis ar Dreiškenu kaklā kāra arī bronzas godalgas divniekiem.

Jau 2017.gada novembri SOK anulēja Zubkova un viņa ekipāžu gūtos rezultātus Soču spēlēs, jo tika konstatēta manipulācijas ar sportistu dopinga analīzēm, tās aizvietojot ar "tīram" provēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu