Liepiņš "Vuelta a Espana" "elles" posmā finišē otrajā simtā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas riteņbraucējs Hjū Kārtijs svētdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 12.posmā, kurā latvietis Emīls Liepiņš ieņēma 130.vietu, bet par kopvērtējuma līderi kļuva ekvadorietis Ričards Karapass.

Svētdien riteņbraucēji veica 109,4 kilometrus garu posmu ar finišu slavenajā Anjliru kalnā. Ceļā uz finišu sportistiem bija jāpieveic divi trešās un divi pirmās kategorijas kāpumi, bet pēdējos 12,5 kilometros riteņbraucēju spēkus pārbaudīja "hors categorie" kāpums.

Anjliru kalns iepriekšējo reizi tūres maršrutā bija 2017.gadā, kad pirmais finišu sasniedza spānis Alverto Kontadors.

Kārtijs ("Education First") uzvaru nodrošināja pēdējos 1200 metros, kad, sakopojot visus savus spēkus, aizbēga no tuvākajiem sekotājiem. 26 gadus vecais brits finišēja pēc distancē pavadītām trīs stundām astoņām minūtēm un 40 sekundēm.

Pēdējos kilometros vadošajā grupā bija arī kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs no Slovēnijas ("Jumbo-Visma") un Karapass, kuriem kopējā ieskaitē bija vienāds laiks. Pēdējā kāpumā vairāk spēka bija Karapasam, kurš finišēja ceturtais 16 sekundes aiz uzvarētāja, tāpat kā uz goda pjedestāla kāpušie krievs Aleksandrs Vlasovs ("Astana") un spānis Enriks Mass ("Movistar").

Rogličs ar sava komandas biedra Zepa Kusa atbalstu finišēja piektais, Karapasam zaudējot desmit sekundes.

Liepiņš ("Trek - Segafredo") finišēja 130.vietā, uzvarētājam zaudējot 34 minūtes un 32 sekundes.

Pirmdien riteņbraucējiem būs brīvdiena, bet tūre turpināsies otrdien ar 33,7 kilometrus garu individuālo braucienu. 

Kopvērtējuma līderpozīciju atguvis Karapass, kurš par desmit sekundēm apsteidz Rogliču. Tālāk ar 32 sekunžu deficītu ir Kārtijs, bet vēl trīs sekundes zaudē īrs Dens Mārtins ("Israel Start-Up Nation"). Liepiņš zaudē vairāk nekā divarpus stundas un atrodams 111.pozīcijā.

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, ir gana daudz pārbaudījumu kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām ir iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš šonedēļ izstājās no tūres. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu