Šmits ar "Barcelona" svin uzvaru Spānijas čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: @FCBbasket

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva četrus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā, pieliekot roku "Barcelona" komandas uzvarā.

Barselonas komanda savā laukumā ar 81:74 (19:20, 22:12, 21:20, 19:22) pārspēja Tenerifes "Iberostar".

Šmits maču sāka "Barcelona" starta pieciniekā, laukumā pavadot 16 minūtes un 52 sekundes. Viņš izpildīja divus divpunktu metienus, abiem sasniedzot savu mērķi.

Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus un iekrāja deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Alekss Abriness, bet pretiniekiem 19 punkti bija Giorgi Šermadini kontā.

Tikmēr Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" viesos ar rezultātu 75:71 (21:23, 13:12, 19:13, 22:23) uzvarēja Grankanārijas "Herbalife".

Arī Kurucs bija savas komandas pamatpieciniekā, taču laukumā viņš bija tikai trīs minūtes un 52 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar divām piezīmēm un vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu.

"Baskonia" komandā ar 17 punktiem izcēlās Zorans Dragičs, bet pretiniekiem 19 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Endrū Albisī kontā.

Svētdien savainojuma dēļ ārpus pieteikuma palika Artūrs Žagars, kura pārstāvētā Badalonas "Joventut" mājās ar 97:70 (26:15, 25:18, 23:20, 23:18) guva virsroku pār Madrides "Movistar Estudiantes". Savukārt Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai Mursijas UCAM komandai nākamā spēle paredzēta trešdien.

Komandas Covid-19 dēļ ACB ir aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. Barselonas vienība ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ir trešā, Vitorijas un Badalonas vienības guvušas sešus panākumus deviņās cīņās, kas tām dod attiecīgi ceturto un piekto vietu, bet Mursijas basketbolisti ar četrām uzvarām septiņos dueļos ir desmitie.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu