Cipruss: Savu pilnvaru laikā izlasē gribu savākt visus labākos spēlētājus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Cipruss
Kaspars Cipruss Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss savu pilnvaru laikā vēlas savākt Latvijas izlasē visus labākos spēlētājus, viņš sacīja sarunā ar Valdi Valteru 11TV rubrikā "Pilsētā runā". 

Cipruss LBS ģenerālsekretāra amatā ir salīdzinoši nesen. 

Latvijas izlasei novembra izskaņā paredzētas divas ļoti svarīgas spēles 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Līdz šim aizvadītajās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi un pastāv iespēja, ka Roberta Štelmahera vadītā Latvijas komanda uz Eiropas čempionātu netiek. 

Savu pilnvaru laikā gan Cipruss vēlas sapulcēt Latvijas valstsvienībā visus labākos pieejamos spēlētājus. Šajā izlašu logā gan to, protams, nebūs iespējams izdarīt. Maz ticams, ka spēlēt varēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvji, tāpat arī, visticamāk, jāiztiek būs bez Eirolīgā spēlējošajiem. 

"Trīsarpus gadu laikā es gribētu savākt labāko sastāvu ar vislabākajiem spēlētājiem. Līdzīgi, kā tas bija 2017. gadā. Tālāk jau viss būtu spēlētāju rokās," norādīja Cipruss. 

FIBA un ULEB aizvien nav atrisinājusi domstarpības. Laikā, kad paredzētas kvalifikācijas turnīra spēles, notiek Eirolīgas mači un klubi savus spēlētājus uz nacionālo komandu neatbrīvo. 

"FIBA netiek galā ne ar NBA, ne ar Eirolīgu. Līdz ar to notiek savstarpēji cīniņi. Visas Eiropas valstis, ne tikai mēs, īpaši jau mazās, kas, savācot potenciāli labākos sastāvus, var pretendēt uz augstām vietām, ir sava veida ķīlnieki," teica Cipruss. "Mums ir jāpielāgojas un jāiet tālāk."

27. novembrī Latvijas izlasei jātiekas ar Grieķiju, bet divas dienas vēlāk paredzēts mačs pret Bosniju un Hercegovinu. Vēl viens izlašu sabraukums ir plānots februārī. 

"Treneru korpuss pēc pirmajām divām spēlēm ir izdarījis secinājumus. Mēģināsim dabūt klāt tos spēlētājus, kuri pirmajā izlašu logā nepiedalījās," sacīja Cipruss. "Piemēram, Ojārs Siliņš, kurš ir viens no balsta spēlētājiem šajā izlasē."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu