Vai Usiks spēs sasniegt virsotnes smagsvaros? (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks savu pirmo nopietno pārbaudījumu smagsvaru kategorijā izturējis godam. Bet vai viņš spēs izrādīt nopietnu konkurenci pašiem spēcīgākajiem?

Usiks savā otrajā smagsvaru cīņā pret 36 gadus veco Zimbabvē dzimušo Lielbritānijas pārstāvi Dereku Čizoru pagājušās nedēļas nogalē svinēja uzvaru pēc punktiem - 117:112, 115:113 un 115:113. 

Par Usika varējumu smagākajā divīzijā gan ir vairāk jautājumu nekā atbilžu. 

Pirmajos raundos pret Čizoru Usiks izskatījās ārkārtīgi nekomfortabli. Viņš mēģināja izvairīties no satuvošanās ar ievērojami smagāko Lielbritānijas bokseri. Čizora svēris par aptuveni 18 kilogramiem vairāk nekā Usiks. 

Īpaši neērti Usiks jutās pie ringa trosēm, kur Čizora savu oponentu centās nospiest, liekot lietā āķa sitienus. Par laimi ukrainim, salīdzinoši viegli trāpīja tikai retais. Protams, cīņas gaitā Čizora pagura un kļuva mazāk bīstams. 

Lai arī pats Čizora par zaudētāju sevi neuzskata, nevienam citam šaubas par to, kurš uzvarējis cīņā, neradās. Šī cīņa lika padomāt par Usika tālāko nākotni šajā svara kategorijā. 

Pēc uzvaras viņš nosūtīja sveicienus slavenajam britam Entonijam Džošua, kurš ir pašreizējais IBF, WBA, WBO un IBO čempions. Noslēdzoties cīņai, Usiks teica: "Entonij, kā tev klājas? Es nāku." 

"Boxing Scene" apskatnieks Korijs Erdmans norāda, ka, tā kā Usiks boksējas, tā smagsvaros neboksējas neviens. Skaisti, precīzi, taktiski gudri.  

"Domāju, ka boksējos labi. Šis tiešām man smagsvaros bija pirmais nopietnais pārbaudījums. Viņš ir liels vīrs, smags. Man vienkārši patīk bokss," pēc cīņas sacīja Usiks. 

Ar saviem parametriem (191 cm, aptuveni 98 kg) Usiks mūsdienu smagsvaru divīzijā skaitās mazs bokseris. Piemēram, Džošua augums ir teju divi metri un svars ievērojami virs 100 kg, bet roku izvērsums 208 cm. Savukārt Taisons Fjūrijs ir 206 cm slaids, bet roku izvērsums sasniedz 216 cm. Tāpat arī Deontejs Vailders visos parametros ir priekšā Usikam. 

Ja Usiks nepieliks svarā, pret šiem vīriem viņam plāni klāsies. Īpaši jau uzņemot sitienus. Tiem ir pilnīgi cits spēks, jauda. Bet, uzaudzējot masu, Usiks diezgan droši zaudēs savu ātrumu un fenomenālo kāju darbības žiglumu. 

Erdmans arī norāda, ka Usika sitiens smagsvaru divīzijā nav pietiekami spēcīgs, kā tas bija, kad cīnījās pirmā smagā svara kategorijā. 

Pēc cīņas ar Čizoru Usiks savu veikumu 10 ballu skalā novērtēja ar trijnieku. 

Ar diezgan lielu ticamības momentu tiek paredzēts, ka nākamgad Usiks ringā spēkosies tieši ar Džošua. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu