Liepiņš "Vuelta a Espana" devītajā posmā noturējās uz divriteņa pēc četriem spēcīgiem sitieniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Trek - Segafreo komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ("Trek-Segafredo") ceturtdien "Vuelta a Espana" devītajā posmā izcīnīja augsto 13.vietu pēc četriem spēcīgiem "Deceuninck - Quick Step" komandas braucēja īra Sema Beneta sitieniem, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

(Precizēta 1., 2.rindkopa, teksts papildināts ar 4.-8., 10.rindkopu.)

Posmā, kurā dobelnieks sprinteru finišā varēja pacīnīties par pašām augstākajām vietām, viņam patraucēja Benets.

Latvietis nebija tālu no kritiena, taču izvairījās no tā, ar stingru stūres satvērienu un balansu.

"Visu laiku sprintā grūstās, bet šis bija citā līmenī. Kamerās to nevarēja kārtīgi redzēt, bet kopumā bija četri pamatīgi grūdieni. Pēc viena no tiem gandrīz nokritu, tomēr knapi savācos," laikrakstam stāsta riteņbraucējs. "Biju pirmais aiz "Bora-Hansgrohe" komandas sprinta "vilciena", bet tad man kārtīgi iesita. Sāku zaudēt pozīciju. Tad vēlreiz iesita, un pilnībā pazaudēju pozīciju. Virzījos atpakaļ, bet tas, ko izdarīja Benets, bija pavisam lieki. Es pat necentos izjaukt viņu "vilcienu", tomēr Benets vēl divas reizes mani pagrūda. Viņš pats sev uztaisīja diskvalifikāciju."

Pirms izšķirošajiem notikumiem latvietis bija tieši aiz muguras vēlākajam posma uzvarētājam vācietim Paskālam Akermanam ("Bora-Hansgrohe"), ar kura braucamo pēc viena no sitieniem iznāca saskarties, gandrīz nokrītot.

"Ja tā uzsistu kādam kalnā braucējam, tad viņš 100% būtu zemē. Tas bija kā hokejā, kad veic spēka paņēmienu, tomēr mūsu ātrums bija ap 70 km/h. Daudzi brīnījās, kā man izdevās noturēties uz riteņa. Pēc finiša aizbraucu uz komandas autobusu, un man trīcēja rokas. Viss bija tā sakāpināts, ka nevarēju nomierināties," , sportistu citē "Diena".

Nezaudējot ātrumu pēc izdarītajiem sitieniem, sportists uzskata, ka būtu cīnījies, ja ne par labāko trijnieku, tad sešinieku noteikti. Tomēr pēc finiša "Deceuninck-Quick Step" braucēji apstāja Liepiņu, uzskatot, ka viņš bija vainīgs. Citas komandas domāja savādāk, saka braucējs.

Pēc tam sportistam nācās izturēt masu mediju pastiprināto interesi, beigās vairākiem noguruma dēļ arī atsakot sarunu.

Nedēļas nogales smagajos kalnu posmos latviešu riteņbraucējam klājās smagi, taču 14., 15. un 16.posmā viņam varētu būt izredzes uz augstu vietu, ja, izpildot komandas uzdevumu - sekot lielajām grupām, izdosies iekļūt pareizajā atrāvienā, laikrakstam saka sportists.

Latviešu sportistam tāpat kā citiem ir bijusi ļoti gara sezona, un šobrīd ir psiholoģiski grūti nobraukt sacensības līdz galam, tomēr Liepiņu motivē tas, ka viņam dalība "Vuelta a Espana" ir pirmās "Grand Tour" daudzdienu sacensības.

Savā debijā Spānijas tūrē Liepiņš pēc 12 veiktajiem posmiem no kopvērtējuma līdera ekvadorieša Ričarda Karapasa ("Ineos Grenadiers") atpaliek par vairāk nekā divarpus stundām un ieņem 111.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu