Glovackis decembrī aizvadīs pirmo cīņu kopš zaudējuma Briedim (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis šā gada decembrī aizvadīs pirmo cīņu kopš dueļa pērn Rīgā, kad viņš zaudēja Mairim Briedim.

Viens no Brieža iepriekšējiem pretiniekiem 12. decembrī Londonā spēkosies ar Lielbritānijas bokseri Lorensu Okoliju. Dueļa likme būs WBO pasaules čempiona josta.

Glovackim šī būs pirmā cīņa, kopš pērn vasarā Rīgā skandalozajā duelī Pasaules boksa supersērijas pusfinālā viņš zaudēja Briedim. Viņi cīnījās par WBO jostu, kas vēlāk Briedim tika atņemta.

2015. gadā Glovackis ieguva WBO jostu savā īpašumā, bet pēc gada viņš to zaudēja cīņā pret Ukrainas bokseri Oleksandru Usiku. Polim tas bija pirmais no diviem zaudējumiem karjerā.

"Es atgūšu savu jostu un atvedīšu to atpakaļ uz Poliju. Es kļūšu par WBO pasaules čempionu, nav citu opciju. Esmu sagatavojies grūtai cīņai, tāpēc ka Lorenss Okolijs ir liels un spēcīgs, bet neveikls," portāls "Boxing Scene" citē Glovacki.

"Josta ir mana, un es to atvedīšu mājās," piebilda 34 gadus vecais Polijas bokseris, kurš karjerā izcīnījis 31 uzvaru (19 nokauti) un cietis divus zaudējumus.

27 gadus vecais Okolijs profesionāla boksera karjerā izcīnījis 14 uzvaras (11 nokauti), taču zaudējumu viņš nav piedzīvojis.

"Tas ir bijis garš un smags ceļš, lai nokļūtu šeit. Esmu sajūsmināts un pateicīgs par šo iespēju. Es to sagrābšu ar abām rokām. Es 12. decembrī kļūšu par nākamo britu, kurš izcīnījis pasaules čempiona titulu," uzskata Okolijs.

"Glovackis ir lielisks cīkstonis, kuram es sekoju līdzi, kad pats sāku boksēt. Viņš ir bijušais pasaules čempions, un karjerā zaudējis tikai diviem elites cīkstoņiem [Briedim un Usikam]," atzīmēja britu bokseris.

"Tas būs mans lielākais pārbaudījums. Viņš ir profesionālis un darīs visu, kas ir viņa spēkos, lai izcīnītu uzvaru. Man ir jāparāda A līmeņa sniegums, un es to izdarīšu," piebilda Okolijs.

Glovacka un Okolija duelis būs viena no vakara cīņām O2 arēnā, kur galvenais notikums būs pasaules čempiona smagsvaru kategorijā brita Entonija Džošua spēkošanās ar Kubratu Puļevu no Bulgārijas.

Džošua centīsies aizstāvēt IBF, WBA, WBO un IBO pasaules čempiona jostas. Viņa kontā ir 23 uzvaras un viens zaudējums, bet pretiniekam Puļevam ir 28 panākumi un viens zaudējums.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu