Šonedēļ paredzētais Latvijas un Baltkrievijas handbola izlašu mačs tomēr nenotiks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlase
Latvijas handbola izlase Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

Stingrāku Covid-19 vīrusa izplatības ierobežojumu dēļ Baltkrievijas handbola izlase tomēr nevarēs ierasties Valmierā, lai aizvadītu 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli ar Latviju, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Pirmdien sarunā ar LETA LHF izpilddirektors un izlašu direktors Arvis Juzups atklāja, ka Eiropas Handbola federācija (EHF) nav ļāvusi atcelt sestdien Valmierā paredzēto spēli starp abām komandām.

Tikmēr otrdien LHF ziņo, ka EHF bijusi spiesta atcelt šo spēli.

Tikmēr otrdien LHF ziņo, ka EHF bijusi spiesta atcelt šo spēli, jo iepriekš norādīja, ka izlasēm piespiedu kārtā nebūtu jāspēkojas savā starpā, ja pēc tam handbolistiem nāksies ievērot karantīnu. Šāds lēmums pieņemts ņemot vērā, ka patlaban pilnā sparā noris klubu sezona.

LHF ziņo, ka tā tas būtu bijis Baltkrievijas gadījumā, jo valstsvienībai, atgriežoties dzimtenē, nākamās desmit dienas būtu jāpavada karantīnā.

Juzups arī atklāja, ka sastāva problēmas nevar kalpot par iemeslu, lai neaizvadītu spēli. Trešdien Latvijas izlase būtu devusies uz Valmieru, lai sāktu gatavošanos spēlei. 

Latvijas izlase, iespējams, ir lielāka ieguvēja pēc šāda EHF lēmuma, jo zem jautājuma zīmes bija Daiņa Krištopāna dalība šajā duelī. Handbolista ģimenē nesen kā nosvinēts ģimenes pieaugums, tāpat nav zināms, cik sarežģīti viņam būtu pēc tam atgriezties Parīzē "Saint-Germain" kluba rindās.

Šoruden Latvijas handbola izlases galvenā trenera amatu pameta Vācijas speciālists Ārons Cīrke, kurš pie valstsvienības stūres tā arī neaizvadīja nevienu spēli. Viņa vietā stājies Latvijas treneris Sandris Veršakovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu