Serhio Ramoss - visu laiku labākais aizsargs futbolā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Ramoss
Serhio Ramoss Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola izlases un Madrides "Real" kluba centra aizsargs Serhio Ramoss ir viens no visu laiku labākajiem spēlētājiem savā pozīcijā. Vai kāds bijis vēl labāks?

Ramoss otrdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešās kārtas spēlē izcēlās ar 100. vārtiem "Real" rindās, palīdzēdams savai komandai ar rezultātu 3:2 izcīnīt grūtu uzvaru pret Itālijas komandu Milānas "Inter".

55. reizi Ramoss bija precīzs, sitot ar galvu, viņa kontā ir arī 21 realizēta "pendele" jeb 11 metru soda sitiens. Aizsargs trāpījis arī divus tiešos brīvsitienus, bet 22 vārtus spānis guvis ar kāju atklātā spēlē.

"Nav slikti," sacīja 34 gadus vecais futbolists, komentējot 100. vārtu guvumu. "Individuālie rekordi ir otršķirīgi, bet ir patīkami tos sasniegt. Kamēr tie palīdz komandai uzvarēt, tikmēr ceru, ka gūšu vēl vairāk."

UEFA Čempionu līgā 11 sezonās Ramoss ir guvis 14 vārtus. "Real" rindās vienīgi uzbrucēji Karīms Benzemā un Rauls Gonsaless ar precīziem sitieniem Madrides kluba sastāvā izcēlušies vairāk sezonās.

Spānijas augstākās līgas ("La Liga") čempionātā Ramoss guvis 74 vārtus, divus no tiem "Sevilla" komandas labā. Vēl septiņi precīzi sitieni aizsargam padevušies Spānijas kausa izcīņā.

Kopumā "Real" sastāvā Ramoss aizvadījis 659 spēles, palīdzot komandai izcīnīt 22 dažādas trofejas.

Ramoss veiksmīgi spēlējis arī Spānijas izlases sastāvā, gūstot 23 vārtus. Starp aizsargiem tas ir labākais rādītājs valstsvienībās visā pasaulē. Otrais ar 22 vārtiem ir Daniels Pasarella no Argentīnas izlases.

Kopumā profesionālajā futbolā Ramoss guvis 126 vārtus. BBC vēsta, ka viņš ir otrais visu laiku rezultatīvākais aizsargs aiz jau minētā Pasarellas, kurš karjerā guva 175 vārtus.

Pasarella spēlēja septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, pārstāvot Argentīnas izlasi un dzimtenes vietējos klubus, kā arī Itālijas komandas "Fiorentina" un Milānas "Inter".

Pagājušajā nedēļā prestižā žurnāla "France Football" lasītāji aptaujā Ramosu atzina par visu laiku labāko aizsargu. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 17 000 respondentu, no kuriem 68% piekrita apgalvojumam, ka Ramoss ir labākais.

"France Football" ik gadu organizē "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbas" balvas pasniegšanu. Trofeja tiek pasniegta gada labākajam pasaules futbolistam.

Ramoss ar "Real" četras reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā, piecas reizes kronēts par Spānijas čempionu.

Savukārt ar Spānijas izlasi Ramoss divas reizes kļuvis par Eiropas čempionu (2008. un 2012. gadā), bet 2010. gadā izdevās triumfēt Pasaules kausā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu