Medijs: Jaunā NBA sezona sāksies pirms Ziemassvētkiem

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Spēlētāju asociācija vienosies par nākamās sezonas sākšanu 22.decembrī, ziņo ESPN.

Ceturtdien NBPA un līgas valdei būs atsevišķas tikšanās. ESPN ziņo, ka spēlētāju pārstāvji šodien plāno veikt neformālu balsojumu par sezonas sākšanās datumu un viss liecina par to, ka tas būs 22.decembris.

"The Athletic" jau otrdien ziņoja, ka NBPA balsos par sezonas sākšanu 22.decembrī vai 18.janvārī.

Kad būs panākta vienošanās par sezonas sākumu, līga atcels liegumu komandām uzrunāt brīvos aģentus, lai varētu pēc iespējas ātrāk gatavoties spēlētāju tirgum. NBA drafts paredzēts 18.novembrī, bet treniņnometņu sākums - 1.decembrī.

Ja sezona sāktos 22.decembrī, tiktu aizvadītas 72 spēles, kas ir par desmit mazāk nekā ierasts, regulārais čempionāts noslēgtos maijā, bet izslēgšanas turnīrs ap 22.jūliju, nepārklājoties ar olimpiskajām spēlēm.

Savukārt, ja sezona sāktos mēnesi vēlāk, visticamāk, regulārajā čempionātā būs 60 spēles un vairāk maču divās dienās pēc kārtas. Pie šāda scenārija regulārais čempionāts beigtos jūnijā, bet izslēgšanas turnīrs noslēgtos augustā un pārklātos ar olimpiskajām spēlēm.

NBA jūnijā pauda, ka nākamā sezona varētu sākties 1.decembrī, taču NBPA nekad nav atbalstījusi to kā starta datumu.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja uzvaru 4-2 pār Maiami "Heat".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu