Siliņš un Meiers spēlē rezultatīvi "Astana" uzvarā VTB Vienotās līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ojārs Siliņš
Ojārs Siliņš Foto: https://pbcastana.kz

Latviešu basketbolisti Ojārs Siliņš un Mārtiņš Meiers ceturtdien VTB Vienotās līgas spēlē kopā iemeta 28 punktus, kaldinot savas komandas Nursultanas "Astana" panākumu pret Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Astana" viesos ar 92:85 (18:22, 25:15, 23:24, 26:24) uzvarēja "Kalev"/"Cramo", kuras galvenais treneris ir Roberts Štelmahers, bet viņam asistē Akselis Vairogs.

Meiers ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija "Astana" vienības otrs rezultatīvākais basketbolists. Viņš iemeta sešus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī realizēja četrus no septiņiem "sodiņiem".

Tāpat viņa rēķinā arī trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, izprovocētas piecas piezīmes, nopelnītas divas personīgās piezīmes un 22 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija otrs dalīts labākais rezultāts "Astana" rindās.

Tikmēr Siliņš iekrāja 12 punktus, trīs atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Basketbolists iemeta abus divpunktu metienos, kā arī divus no četriem tālmetieniem, kamēr no četriem soda metieniem izdevās realizēt divus.

Viņš arī izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, pieļāva trīs kļūdas un spēli noslēdza ar desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Meiers laukumā pavadīja nepilnas 24 minūtes, bet Siliņš nedaudz virs 31 minūtes.

Igaunijas komandā Jānis Kaufmanis 12 minūtēs un 24 sekundēs izcēlās ar vienu atlēkušo bumbu, rezultatīvu piespēli, pārtvērtu bumbu un trim efektivitātes koeficienta punktiem.

17 punktus uzvarētāju labā guva Maikls Tompsons, kamēr Igaunijas komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem un septiņām piespēlēm bija Markuss Kīns.

"Astana" ar diviem panākumiem sešās spēlēs ieņem astoto vietu, bet Tallinas komanda četros dueļos pie panākuma nav tikusi un ierindojas 12.pozīcijā starp 13 klubiem.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu