NBPA atbalsta sezonas sākšanu 22. decembrī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Spēlētāju asociācija (NBPA) ceturtdien ir nobalsojusi par gatavošanos nākamās sezonas sākšanai 22.decembrī, ziņo NBPA.

Spēlētāju pārstāvji ceturtdien veica neformālu balsošanu par sezonas sākšanu datumā, par kuru klubu īpašnieku ir izrādījuši interesi, izvēloties 22.decembri. Otrs iespējamais variants bija 18.janvāris.

Balsojumu veica NBPA valde, kurā ir spēlētāju pārstāvji no katras komandas.

Spēlētāju asociācija uzsvēra, ka balsojums ir daļa no ilgstoša procesa, kurā vēl jāatrisina vairāki jautājumi.

"NBPA spēlētāju pārstāvju valde ir apstiprinājusi 2020.gada 22.decembri kā iespējamo NBA 2020./2021. gada sezonas sākuma datumu," teikts paziņojumā. Vēl jāvienojas par atlikušajiem jautājumiem.

Paziņojumam netika pievienota detalizēta informācija, taču NBPA ir pārliecināta, ka tiks panākta vienošanās.

Līga plāno sezonu sākt bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Citu jautājumu vidū, kas joprojām jāatrisina, ir: kā tiks pārvaldītas spēlētāju algas un kā līga veiks Covid-19 testēšanu, kamēr globālā pandēmija joprojām plosās arī ASV.

ASV mediji ziņo, atsaucoties uz NBA, ka, sākot jaunās sezonas cīņas pirms Ziemassvētkiem ar tradicionālo svētku televīzijas maču saglabāšanu un beidzot izslēgšanas spēles pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm jūlija vidū, līgai sezonā būs 500 miljonu līdz viena miljarda dolāru (422-844,5 miljoni eiro) lieli zaudējumi.

Spēlētājiem var nākties nākamos divus gadus atdot 18 procentus no savas algas līgai, dalot zaudējumu slogu, taču vienlaikus saglabājot algu griestu līmeni, lai izvairītos no komandu sastāva problēmām.

Ne visi NBA spēlētāji vēlējās startēt tik drīz pēc iepriekšējās sezonas finiša oktobrī, daži mudināja sezonu sākt janvāra vidū Mārtiņa Lutera Kinga brīvdienās, pat ja tas nozīmētu mazāk naudas par mazāk aizvadītām spēlēm un finišu augustā.

Vienošanās ir nepieciešama ātri - ne tikai par 2020./21.gada sezonas sākumu, bet arī plānoto NBA 18.novembra draftu, brīvo aģentu tirgus sākumu un pirmssezonas treniņnometnēm, kas varētu sākties tuvu 1.decembrim.

Ja sezona sāksies 22.decembrī, NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk nekā ierasts. Tad regulārais čempionāts noslēgtos maijā, bet izslēgšanas turnīrs - ap 22.jūliju, nepārklājoties ar olimpiskajām spēlēm.

Savukārt, ja sezona sāktos mēnesi vēlāk, pamatturnīrā varētu būt 60 spēles un vairāk maču divās dienās pēc kārtas. Šādā scenārijā regulārās sezonas spēles beigtos jūnijā, bet izslēgšanas turnīrs noslēgtos augustā un pārklātos ar olimpiskajām spēlēm.

NBA jūnijā pauda, ka nākamā sezona varētu sākties 1.decembrī, taču NBPA nekad nav atbalstījusi to kā starta datumu.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu