Lipmans par 2021.gada PČ: Var tikt pieņemts ļoti negaidīts lēmums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kirovs Lipmans
Kirovs Lipmans Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) 18.novembra padomes sēdē varētu pieņemt ļoti negaidītu lēmumu sakarā ar 2021.gada pasaules čempionātu, intervijā Baltkrievijas medijam "pressball.by" izteicies bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

2021.gada pasaules čempionātam hokejā maijā jāsākas Minskā un Rīgā, tomēr Latvijas valdība jau izteikusi bažas par Baltkrievijā notiekošo pilsoņu protestu vardarbīgu apspiešanu.

Bijušais LHF prezidents Lipmans intervijā "pressball.by" izteicies, ka nu jau arī IIHF prezidents Renē Fāzels sāk šaubīties par to, vai daļai čempionāta būtu jānorisinās Baltkrievijā.

"Viss ir aizgājis pārāk tālu. Vēl pirms dažām nedēļām Fāzelam nebija šaubu, ka turnīram jānotiek arī Minskā. Tagad atkal jūsu cilvēki tiek "nomierināti" ne ar tām pareizākajām metodēm. Pavērst ieročus pret tautu... Tas taču nav karš. Tāpēc domāju, ka tagad Fāzels jau sāk šaubīties. 18.novembrī var tikt pieņemts visnegaidītākais lēmums," izteicies Lipmans.

Bijušais LHF prezidents sacīja, ka pastāv arī liela iespēja, ka 2021.gada čempionāts vispār varētu tikt atcelts. Viņaprāt, Latvija var paspēt sagatavot otru halli, lai vienatnē uzņemtu pasaules meistarsacīkstes.

"Tam nepieciešami četri vai pieci mēneši. Vēl ir laiks," sacīja Lipmans.

2006.gadā, kad Rīga pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu, spēles notika "Arēnā Rīga" un uz ledus laukuma, kas tika ierīkots "Skonto" hallē.

Kā vairākkārt ir atkārtojis Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), pasaules čempionāta rīkošana kopā ar Minsku šobrīd šķiet neiespējama, ņemot vērā politisko situāciju Baltkrievijā. Viņš arī uzsvēris, ka Latvija grib sarunas ar IIHF, lai apspriestu sacensību rīkošanu nākamā gada pavasarī kopā ar citu sadarbības partneri. Ja tas nebūtu iespējams, Latvija ir gatava atteikties no sacensību rīkošanas vispār.

IHF iepriekš paudusi, ka neplāno pārcelt 2021.gada pasaules čempionātu uz citu norises vietu un nevēlas izdarīt kādus politiskus paziņojumus.

2021.gada pasaules čempionātu rīko Minska kopā ar Rīgu, bet turnīra izšķirošās fāzes spēles paredzētas tieši Baltkrievijas galvaspilsētā. Minska pasaules čempionātu uzņēma arī 2014.gadā, un jau toreiz Eiropas Parlaments aicināja IIHF liegt Baltkrievijai uzņemt meistarsacīkstes, norādot uz varas iestāžu represijām pret opozīciju.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu