Mološs: Latvijas kausa finālā uz kārts ir likts ļoti daudz

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: Aiga Veisa/optibetvirsliga.com

"Viensviens" Latvijas kausa fināls "Liepājas" komandai ir ar augstu likmi, uzsver vēju pilsētas komandas galvenais treneris Dmitrijs Mološs.

Latvijas kausa finālā svētdien olimpiskā centra "Ventspils" stadionā savus mērus spēkos divas Kurzemes komandas "Liepāja" un "Ventspils".

"Ceļš līdz finālam bija ilgs un sarežģīts. No šīs spēles gaidām vislabāko rezultātu. Noteikti atdosim visus spēkus, lai izcīnītu trofeju. Šis tomēr komandai ir bijis sarežģīts gads, ļoti neviennozīmīgi vērtējams. Šogad arī kluba prezidentam ir 50 gadu jubileja, tā ka darīsim visu iespējamo un neiespējamo, lai kauss ceļotu uz Liepāju," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Mološa teikto.

Liepājas klubā visi apzinās, ka gaidāma sarežģīta spēle. "Finālmači vispār nemēdz būt vienkārši. Tiem labi jāsagatavojas, un visu izšķirs sīkas nianses. Vai šis ir mūsu komandas galvenais mačs šosezon? Pats par sevi saprotams. Mēs arī atklāti par to runājam - mums šī ir gada spēle, uz kārts ir uzlikts ļoti daudz. Ne tikai trofeja, bet arī Eirokausu ceļazīme, tā ka ļoti nopietni gatavojamies šim mačam," stāsta Mološs.

Liepājnieku galvenais treneris arī atzinīgi izteicies par saviem pretiniekiem kausa finālā "Ventspils" komandu. 

"Laba un spēcīga komanda, pazīstama ar savu kolektīva saliedētību. Saprotam, ka ceļā uz finālu viņi izsita RFS. Skaidrs, ka arī viņi, tāpat kā mēs, lielāko akcentu lika uz kausu. Domāju, ka laukumā būs bezkompromisa cīņa, un spēcīgākais uzvarēs," secina baltkrievu treneris.

Šīs sezonas gaitā "Liepāja" savās rindās pārvilināja vairākus futbolistus, kuri iepriekš pārstāvēja Ventspils klubu. 

"Protams, ka viņi var šo to pateikt priekšā par pretiniekiem. Otrs aspekts - šī viņiem būs papildus motivācija, viņi ar dubultu sparu vēlēsies sevi pierādīt laukumā un visiem apliecināt, ka veica pareizu soli savās karjerās un ka tas nācis viņiem par labu. Taču kopumā tā ir pilnībā ierasta situācija, ka spēlētāji ceļo no viena uz otru klubu. Tas pats par sevi nav nekas neparasts," skaidro Mološs.

Viņš Latvijā strādā pirmo gadu, taču piedalījies jau vairākos Kurzemes derbijos, kas ir tradīcijām bagātākais duelis pašmāju klubu futbolā. 

"Jā, viennozīmīgi var just, ka Kurzemes derbiji ir atmosfēras ziņā sevišķi principiāli mači. Visās valstīs derbiji tādi ir. Abām komandām tās ir īpašas spēles, var just virmojam sevišķu dzirksti un spriedzi. Kad uz kārts ir vēl arī trofeja, tā ir kulminācija. Lieliski saprotam, kāda spēle gaidāma un kas mums jāizdara, lai iegūtu trofeju," stāsta Mološs.

Mačs būs vērojams LTV7 tiešraidē, kas translāciju sāks ar pirmsspēles studiju plkst.12.45.

Cīņā par trofeju 8.novembrī plkst.13 olimpiskā centra "Ventspils" stadiona zāliena kāps "Liepājas" un "Ventspils" komandas.

Ārpus komandām un spēles organizatoriem maču klātienē, ievērojot drošības pasākumus, apmeklēs noteikts skaits mediju pārstāvji, lūgtie viesi un abu komandu aicinātās personas.

"Liepāja" turnīra astotdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja "Daugavpils" komandu, ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaks" futbolistus, bet pusfinālā ar 2:0 apspēlēja "Valmieras" komandu, kas šajā turnīra posmā bija iekļuvusi pirmoreiz vēsturē. Līdz šim vienīgo reizi liepājnieki turnīra finālā spēlējuši 2017.gadā, kad kļuva par sacensību uzvarētājiem.

"Ventspils" ieņem dalītu otro vietu Latvijas kausa izcīņas titulētāko klubu sarakstā - turnīrā izdevies triumfēt septiņas reizes, par vienu atpaliekot no "Skonto". Līdz šim pēdējo reizi tas komandai padevās 2016./2017.gada sezonā, bet kopumā turnīra izšķirošo maču komanda tagad sasniegusi jau 11 reizes.

Iepriekš šosezon ventspilnieki astotdaļfinālā ar 4:0 uzvarēja pirmās līgas pārstāvjus "Lokomotiv Daugavpils", ceturtdaļfinālā pēc bezvārtu neizšķirta pēcspēles sitienos pārspēja pērnos Latvijas kausa finālistus "Jelgava", bet pusfinālā aizlika kāju priekšā arī pērnajiem kausa ieguvējiem RFS, svinot panākumu ar 1:0.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu