Ārkārtējās situācijas laikā sportā būs stingrāki ierobežojumi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola bumbas
Basketbola bumbas Foto: LETA

Covid-19 izplatības ierobežošanai no 9. novembra līdz 6. decembrim Latvijā tiek ieviesta ārkārtējā situācija. Sporta treniņos noteikti stingrāki ierobežojumi. Sporta pasākumi tiek atcelti, izņemot norādītos izņēmumu gadījumus, vēsta Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

Sporta treniņi, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu ietvaros, tiek organizēti ārtelpās, individuāli vai attālināti, ievērojot, ka:

  • treniņa norisei ārtelpās vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 10 personas (neskaitot sporta darbiniekus) un netiek izmantotas ģērbtuves; ja to pieļauj āra sporta norises vietas kapacitāte, vienlaikus var notikt vairāku grupu darbs,
  • treniņi iekštelpās notiek individuāla apmeklējuma ietvaros (viena sporta speciālista vadīta nodarbība vienai personai vai personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā), ievērojot divu metru distanci, kā arī vienai personai nodrošinot ne mazāk kā 10 kvadrātmetru platības;
  • Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu pilngadīgu profesionālu sportistu treniņi norisinās gan iekštelpās, gan ārtelpās.

Sporta pasākumi ārkārtējās situācijas laikā tiek atcelti, izņemot starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības pieaugušo izlašu sportistiem, kā arī komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai pilngadīgi profesionāli sportisti.

Jāuzsver, ka šiem pasākumiem jānorisinās bez skatītājiem.

Drošības pasākumi tiek ieviesti nolūkā samazināt Covid-19 infekcijas izplatību, vienlaikus pēc iespējas nodrošinot būtisku valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu