Kurzemes derbijā noskaidros Latvijas kausa futbolā ieguvēju

CopyDraugiem X Whatsapp
"Liepājas" un "Ventspils" futbolisti
"Liepājas" un "Ventspils" futbolisti Foto: facebook.com

"Viensviens" Latvijas kausa finālā svētdien Ventspilī par kausu cīnīsies "Liepājas" un "Ventspils" komandas.

Latvijas kausa finālā plkst.13 olimpiskā centra "Ventspils" stadionā "Liepāja" uzņems "Ventspili". Mačs būs vērojams tiešraidē LTV7 kanālā.

Fināls gaidāms aizraujošs, jo abas komandas pēdējā laikā ir uz viļņa.

Liepājnieki pēdējās 14 spēlēs Latvijas čempionātā un kausa izcīņā kopš 12.augusta trīsreiz spēlējuši neizšķirti, ar šiem neizšķirtiem sākot 14 spēļu sēriju, un tikai divreiz zaudējuši. Tas notika 4.oktobrī izbraukumā pret "Riga" (1:2) un pēdējā Latvijas čempionāta spēlē savā laukumā ar Jūrmalas "Spartaku" (0:1).

Ne mazāk iespaidīga spēļu sērija ir "Ventspilij". No 18 pēdējām spēlēm kopš 8.augusta komanda visos turnīros piedzīvojusi vien trīs zaudējumus, no kuriem viens ir pret norvēģu grandu "Rosenborg" (1:5) Eiropas līgas kvalifikācijā. Pārējie zaudējumi ir viesos pret "Riga" (0:2) un savā laukumā 25.oktobrī ar "Liepāju" (0:2). Vēl šajā laikā piecreiz spēlēts neizšķirti.

Arī Latvijas čempionātā komandas turpat vien blakus ir. "Ventspils" ar 38 punktiem 25 spēlēs ir ceturtā, bet "Liepāja" ar 32 punktiem 23 mačos - sestā.

Šosezon komandas trīsreiz tikušās Latvijas čempionāta spēlēs. Pirmajā no tām mājās ar 2:1 uzvarēja ventspilnieki, otrajā Liepājā tika fiksēts 1:1 neizšķirts, bet trešajā Ventspilī ar 2:0 uzvarēja "Liepāja".

Šīs sezonas gaitā uz "Liepāju" devās vairāki futbolisti, kuri iepriekš pārstāvēja Ventspils klubu, - Ingars Sarmis Stuglis, Eduards Tīdenbergs un Abdullahi Alfa.

"Liepāja" turnīra astotdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja "Daugavpils" komandu, ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaks" futbolistus, bet pusfinālā ar 2:0 apspēlēja "Valmieras" komandu, kas šajā turnīra posmā bija iekļuvusi pirmoreiz vēsturē. Līdz šim vienīgo reizi liepājnieki turnīra finālā spēlējuši 2017.gadā, kad kļuva par sacensību uzvarētājiem.

"Ventspils" ieņem dalītu otro vietu Latvijas kausa izcīņas titulētāko klubu sarakstā - turnīrā izdevies triumfēt septiņas reizes, par vienu atpaliekot no "Skonto". Līdz šim pēdējo reizi tas komandai padevās 2016./2017.gada sezonā, bet kopumā turnīra izšķirošo maču komanda tagad sasniegusi jau 11 reizes.

Iepriekš šosezon ventspilnieki astotdaļfinālā ar 4:0 uzvarēja pirmās līgas pārstāvjus "Lokomotiv Daugavpils", ceturtdaļfinālā pēc bezvārtu neizšķirta pēcspēles sitienos pārspēja pērnos Latvijas kausa finālistus "Jelgava", bet pusfinālā aizlika kāju priekšā arī pērnajiem kausa ieguvējiem RFS, svinot panākumu ar 1:0.

Ārpus komandām un spēles organizatoriem maču klātienē, ievērojot drošības pasākumus, apmeklēs vien noteikts skaits mediju pārstāvji, lūgtie viesi un abu komandu aicinātās personas.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu