Karsums: Vārtsargi mums izglāba visas spēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: Edijs Pālens/LETA

Fināla ievads no vienā no Eiropas vecākajiem hokeja turnīriem "Deutschland Cup" svētdien bijis lēns, tāpēc izdevies nedaudz iemidzināt Vācijas izlasi, pēc vēsturiskā panākuma teica Latvijas valstsvienības kapteinis Mārtiņš Karsums.

Frenka Razgala precīzais metiens papildlaikā svētdien Latvijas izlasei nodrošināja panākumu vienā no Eiropas vecākajiem hokeja turnīriem - "Deutschland Cup".

Latvija finālā ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vāciju un pirmo reizi vēsturē izcīnīja prestižo trofeju.

Komandas kapteinis šajā turnīrā bija pieredzes bagātais Mārtiņš Karsums. Viņš sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atklāja, ka galvenais turnīrā bijis dabūt emocijas, kas līdz ar izcīnīto kausu arī izdevies.

Uzbrucējs uzsvēra, ka pirmā spēle pret Vācijas U-23 izlasi bijusi diezgan lēna, bet tas lielākoties tāpēc, ka vairums hokejistu uz ledus laukuma nebija kāpuši vismaz septiņus mēnešus.

"Šodien sākums bija tāds palēns, varētu teikt, ka iemidzinājām viņus, tad izdevās gūt divus vārtus, tas bija labi," spēli atminas Karsums. "Ielaidām otros vārtus, kuri viņiem veiksmīgi iekrita, bet kopumā visa komanda ir malači, izturējām līdz beigām un papildlaikā Frenks [Razgals] izvilka."

Karsums, kura rēķinā ir četri pasaules čempionāti, divas olimpiskās spēles un aptuveni 20 gadu pieredze profesionālajā hokejā, uzteica izlases jaunos spēlētājus, kuri, viņaprāt, šajā turnīrā demonstrējuši vienu no labākajiem, ja ne pat labāko sniegumu komandā.

"Uz turnīru atbraukuši bija daudz jaunie hokejisti, kuri iepriekš nebija spēlējuši izlasē. Baigie malači, spēlēja no pirmās minūtes līdz pēdējai. Protams, vārtsargi mums izglāba visas spēles.

Arī "Olimp" maiņa visas trīs spēles bija uz tāda laba viļņa - veidoja daudz momentus un guva vārtus - viņi izskatījās vislabāk." 

Uzvaru prestižajā turnīrā Latvijas izlasei pienācīgi atzīmēt neizdosies, jo jau pirmdien plkst.4.30 jāatstāj viesnīca, lai dotos mājup. 

Īpašu paldies Karsums vēlējās pateikt LHF, kas uz šo turnīru izlases rindās iekļāva deviņus hokejistus, kuriem līgumu ar jaunu komandu līdz šim vēl nav izdevies parakstīt. Viņu pulkā ir Karsums, Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs, Rihards Bukarts, Frenks Razgals, Renārs Krastenbergs un aizsargi Artūrs Salija, kā arī Artūrs Kulda.

Fināla spēlē par labāko hokejistu Latvijas izlases rindās atzina Razgalu.

Iepriekš Vācijas izlase kausu izcīnīja 2015.gadā, bet pagājušajā gadā tā finālā piekāpās Šveicei, kas šogad no dalības turnīrā attiecās Covid-19 dēļ.

Piektdien Latvija ar 4:2 pārspēja Vācijas U-23 valstsvienību, bet sestdien zaudēja Vācijas pieaugušo izlasei ar 0:2. Ceturtdien savā starpā tikās abas Vācijas izlases, ar 7:2 uzvarot nacionālajai valstsvienībai.

Uz turnīru Krēfeldē devās 27 spēlētāji - trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvs pārbaudes turnīrā "Deutschland Cup":

Vārtsargi - Artūrs Šilovs, Kārlis Beķeris-Brīvkalns (abi - Hokeja skola "Rīga"), Rūdolfs Lazdiņš ("Olimp"/"Venta 2002");

Aizsargi - Artūrs Kulda, Artūrs Salija (abi - bez kluba), Ēriks Ševčenko, Harijs Brants (abi - "Zemgale"/LLU), Kārlis Čukste, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs (visi - "Mogo"/LSPA), Arvils Bergmanis ("Olimp"/"Venta 2002"), Kristofers Bindulis (Krēfeldes "Penguine", Vācija);

Uzbrucēji - Vitālijs Pavlovs, Rihards Bukarts, Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš, Frenks Razgals, Renārs Krastenbergs (visi - bez kluba), Gatis Sprukts, Emīls Ezītis, Nikolajs Jeļisejevs (visi - "Olimp"/"Venta 2002") Egils Kalns, Raivo Freidenfelds, Kārlis Ozoliņš (visi - "Liepāja"), Ralfs Jevdokimovs ("Zemgale"/LLU), Oskars Batņa ("Anglet", Francija), Gunārs Skvorcovs (Pekinas "Kuņluņ Red Star", KHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu