Okolijs vēlas apvienot jostas un pauž gatavību stāties pretī Briedim

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lorenss Okolijs
Lorenss Okolijs Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas bokseris Lorenss Okolijs vēlas iegūt četras jostas, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu. Viņš pauž gatavību stāties pretī Mairim Briedim, ja tas būs vajadzīgs, lai piepildītu mērķi.

Viens no Brieža iepriekšējiem pretiniekiem Polijas pārstāvis Kšištofs Glovackis 12. decembrī Londonā spēkosies ar Okoliju. Dueļa likme būs WBO pasaules čempiona josta.

Glovackim šī būs pirmā cīņa, kopš pērn vasarā Rīgā skandalozajā duelī Pasaules boksa supersērijas pusfinālā viņš zaudēja Briedim. Viņi cīnījās par WBO jostu, kas vēlāk Briedim tika atņemta.

"Es uzvarēšu šai cīņā un tad centīšos iegūt vēl vienu jostu, cīnoties pret WBA vai WBC pasaules čempionu," intervijā "Seconds Out" sacīja Okolijs.

WBA čempions patlaban ir Francijas bokseris Arsens Gularmirjans, bet WBC tituls atrodas Kongo boksera Ilungas Makabu īpašumā.

33 gadus vecais Gularmirjans izcīnījis 26 uzvaras (18 nokauti), bet zaudējumu viņam nav. 32 gadus vecais Makabu svinējis 27 uzvaras (24 nokauti), taču cietis arī divus zaudējumus.

Savukārt pasaules čempiona tituls IBF versijā pieder Briedim, kurš gan izteicies, ka varētu pāriet uz no pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) uz smagsvaru kategoriju.

"Tad varbūt Briedim būs otra josta, un varbūt varēsim cīnīties par visām četrām jostām, jo man būs divas un viņam divas," izteicās Okolijs.

"Briedim ir sava dzīve, es viņu nepazīstu, varbūt viņš grib pāriet uz smagsvariem. Savukārt es gribu apvienot jostas," uzsvēra britu bokseris.

Okolijs vēl piebilda, ka, viņaprāt, Briedis pērn Glovacki uzveica ar strīdīgu tiesnešu lēmumu.

27 gadus vecais Okolijs profesionāla boksera karjerā izcīnījis 14 uzvaras (11 nokauti), taču zaudējumu viņš nav piedzīvojis.

Savukārt 34 gadus vecais Glovackis karjerā izcīnījis 31 uzvaru (19 nokauti) un cietis divus zaudējumus - pret Briedi un ukraini Oleksandru Usiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu