Latvijas handbola čempionātus aptur līdz ārkārtas situācijas atcelšanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Handbola bumba
Handbola bumba Foto: handball.lv

Latvijas Handbola federācija (LHF) pārceļ visas Latvijas čempionātu spēles handbolā līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai vai ierobežojumu mazināšanai, ziņo LHF.

Piektdien Latvijas valdība lēma, ka ārkārtējā situācija Covid-19 ierobežošanai būs spēkā līdz 6.decembrim.

LHF sacensību direktors Eduards Žabko skaidro, kap pieņemtais lēmums saistīts ar vairāku faktoru kopumu. Piemēram, vairākiem sieviešu klubiem komandas kodols vai vadošās spēlētājas ir jaunākas par 18 gadiem, kā rezultātā šīs komandas nevar aizvadīt pilnvērtīgus treniņus un spēles.

Savukārt "SynotTip" virslīgas vīriešu klubiem ir vairāki faktori: gan apzinoties situācijas nopietnību, gan rūpējoties par savu un sabiedrības veselības drošību, vairāki klubi samazina vai pat pārtrauc treniņu procesu, jo apzinās, ka viņu ikdiena nesastāv no komunikācijas tikai ar komandas biedriem.

Tāpat vairāku komandu sastāvu pārstāv arī Latvijas perspektīvie handbola audzēkņi, kuru vecums ir zem 18 gadiem - "Ogre", Ludzas "Latgols", MSĢ/LAT2004.

"Protams, žēl, ka pieņemam šādu lēmumu, taču tas tiek pieņemts drošības apstākļu dēļ, respektējot gan pašus spēlētājus un viņu ģimenes, gan sabiedrību kopumā. Tāpēc ievērosim visus noteikumus, lai iespējami īsākā periodā varētu atgriezties handbola laukumos un turpināt iesākto sezonu, kas pirmajos mēnešos ir bijusi pietiekami spraiga," stāsta Žabko.

LHF atgādina biedriem atbildīgi izturēties pret valstī izsludinātajiem ierobežojumiem un ievērot visus drošības pasākumus.

No šodienas uz ārkārtējās situācijas laiku Latvijā ir aizliegti visi amatieru sporta pasākumi, kā arī būtiski ierobežots kultūras vietu darbs.

Kultūrvietās, izstāžu norises vietās, sporta, reliģiskās darbības veikšanas vietās darbu drīkstēs sākt ne agrāk kā plkst.6 un tas būs jābeidz ne vēlāk kā plkst.20, izņemot sporta centrus, kas varēs darboties līdz plkst.22.

Minētais darba laika ierobežojums neattieksies uz starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautajām sporta sacensībām un pirms sacensībām paredzētajiem oficiālajiem treniņiem pieaugušo izlašu sportistiem, ja tās norisinās bez skatītājiem, kā arī uz komandu sporta spēļu starptautiskās un augstāko līgu sporta sacensībām, kurās piedalās tikai pilngadīgi profesionāli sportisti, ja tās norisinās bez skatītājiem.

Sporta treniņus, tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu ietvaros, varēs organizēt ārtelpās, individuāli vai attālināti, ievērojot, ka sporta treniņa norisei ārtelpās vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā desmit personas, neskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus, un netiek izmantotas ģērbtuves.

Ja to pieļauj attiecīgās ārtelpas sporta norises vietas platība, vienlaikus varēs norisināties vairāku treniņgrupu darbs, ja dažādu treniņgrupu plūsmas fiziski nepārklājas, kā arī tiek nodrošināta to darbības atsevišķa uzraudzība.

Sporta treniņi iekštelpās varēs notikt individuāli vai viena sporta speciālista vadībā vienai personai vai personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, ievērojot divu metru distanci, kā arī vienai personai nodrošinot ne mazāk kā desmit kvadrātmetrus no apmeklētājiem pieejamās sporta norises vietas telpu platības.

Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu pilngadīgu profesionālu sportistu treniņi drīkstēs notikt gan iekštelpās, gan ārtelpās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu