NBA spēlētājs saņems kompensāciju par policijas brutalitāti un rasismu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sterlings Brauns
Sterlings Brauns Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs amerikānis Sterlings Brauns saņems kompensāciju 750 tūkstošu ASV dolāru apmērā no Milvoki domes par vietējās policijas brutalitāti un rasismu, vēsta "The Athletic".

2018. gada janvārī policija veica nelikumīgu arestu un bez pamatojuma lietoja spēku pret NBA komandas Milvoki "Bucks" spēlētāju. Brauns iesūdzēja policistus, kuri arestu veikuši ar rasisma izpausmēm. 

Tiesa piespriedusi Milvoki domei naudas sodu, kas jāizmaksā kompensācijā NBA spēlētājam, kā arī publiskā paziņojumā jāatzīst konstitūcijas pārkāpumi un jāuzlabo policijas departamenta darbs.

Pirms diviem gadiem Brauns pie aptiekas neatļautā veidā bija novietojis savu automašīnu. Sportistam gaidot, kad viņam izrakstīs soda kvīti, policisti pielietoja elektrošoka ierīci. Basketbolists uzskata, ka uzbrukuma vienīgais iemesls bija tas, ka viņš ir afroamerikānis.

24 gadus vecais Brauns iepriekšējās trīs sezonas spēlējis NBA, pārstāvot "Bucks" komandu. Regulārajā čempionātā 164 mačos viņš vidēji spēlē guvis 5,2 punktus.

Pagājušajā sezonā "Bucks" ar 56 uzvarām un 17 zaudējumiem bija labākā komanda NBA regulārajā čempionātā, bet "play-off" tā zaudēja Austrumu konferences pusfinālā, piekāpjoties Bostonas "Celtics".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu