NBA un spēlētāju asociācija vienojas par sezonas sākuma datumu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un tās spēlētāju asociācija (NBPA) pirmdien vienojās par nākamās sezonas sākšanu 22.decembrī, ziņo līga.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk nekā ierasts. Iepriekš tika ziņots, ka tad regulārais čempionāts noslēgtos maijā, bet izslēgšanas turnīrs - ap 22.jūliju, nepārklājoties ar olimpiskajām spēlēm. 

Pārrunas ar brīvajiem aģentiem sāksies 20.novembrī jeb divas dienas pēc drafta, bet līgumus varēs slēgt no 22.novembra. Savukārt treniņnomtenes varētu sākties 1.decembrī.

Tāpat līga un NBPA vienojušās par izmaiņām kolektīvajā līgumā, kas paredz, ka algu griesti būs 109,14 miljoni ASV dolāru, bet luksusa nodoklis - 132,627 miljoni dolāru. Nākamajā sezonā šīs summas palielinās no trīs līdz desmit procentiem.

Līga plāno sezonu sākt bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

NBA jūnijā pauda, ka nākamā sezona varētu sākties 1.decembrī, taču NBPA nekad neatbalstīja to kā starta datumu.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu