Slavenais Fjūrijs: Usiks smagsvaru divīzijā ir kā jērs lopkautuvē (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais britu bokseris Taisons Fjūrijs uzskata, ka neviens no pasaules Top 15 smagsvariem no ukraiņa Oleksandra Usika nebaidās. 

Usiks smagsvaros aizvadījis divas cīņas, bet nopietnākais pārbaudījums šajā kategorijā viņam bija duelis ar Lielbritānijas pārstāvi Dereku Čizoru, kuru pirms divām nedēļām pieveica pēc punktiem - 117:112, 115:113 un 115:113

Ukrainas boksa zvaigznei tā bija smagākā cīņa viņa līdzšinējā karjerā.

Pats Fjūrijs savas karjeras laikā Čizoru ir pieveicis divreiz. 

"Vai mēs redzējām pašu labāko Oleksandru Usiku? Es neesmu pārliecināts. Vai mēs redzējām pašu labāko Oleksandru Usiku smagsvaros? Es nezinu," izdevums "Talk Sport" citē Fjūrija izteikumus. "Bet, redzot šo sniegumu, varu teikt, ka neviens no Top 15 smagsvariem par Usiku nesatraucas. Neviens bailēs nedreb. Vai tas ir viss, uz ko viņš ir spējīgs? Vai par to bija visa saceltā ažiotāža?"

Usiks kļuvis par WBO titula obligāto pretendentu. Pašlaik šīs jostas īpašnieks ir cits brits Entonijs Džošua, ar kuru iespējama Usika tikšanās 2021. gadā. 

Arī pats Fjūrijs iepriekš paudis, ka viņam nākamgad paredzēts duelis ar Džošua, turklāt divi. 

"Šī ir smagsvaru spēle un smagsvari kopumā vairs nav tādi, kā bija senāk. Čizora droši vien ir vismazākais smagsvars. Būdams nežēlīgi atklāts, es domāju, ka tad, kad Usiks cīnīsies ar smagsvaru, kurš var kaut nedaudz iesist, Usiks būs kā jērs lopkautuvē," uzskata Fjūrijs. 

"Box Rec" vērtējumā Čizora smagsvaru reitingā ieņem 9. vietu, kamēr Usiks ir piektajā pozīcijā. Tikmēr Fjūrijs ir ranga galvgalī.  

"Labi apzinos, ka pirmā smagā svara bokseri vēlas pakāpties svara kategoriju augstāk, lai tiktu pie lielākas naudas. Viņi vēlas savu pīrāga daļu, bet svara kategorijas ir sadalītas ne bez iemesla. Ja godīgi, tad iepriekš tiešām domāju, ka Usiks ir labāks bokseris, nekā to redzēju. Es viņu augstu vērtēju kā tehnisku bokseri pirmā smagā svara divīzijā. Taču smagsvaros Usiks nav parādījis neko, kas mani pārsteigtu pozitīvā ziņā," stāstīja Fjūrijs. 

Pēc cīņas ar Čizoru Usiks savu veikumu 10 ballu skalā novērtēja ar trijnieku. 

33 gadus vecais ukrainis duelī ar Čizoru izcīnīja 18. uzvaru tikpat cīņās. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu