Latvijas un Igaunijas līgas "play-off" varētu būt sabraukumos vai "Final 8" formātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Janičenoks
Kristaps Janičenoks Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) pamatturnīra, kurā komandām pagaidām plānots aizvadīt divus papildu riņķus savas valsts robežās, tiek saglabāta iespēja pavasarī aizvadīt kopēju abu valstu izslēgšanas turnīru, kas varētu notikt sabraukumos vai "Final 8" variantā, trešdien vēstīts Latvijas basketbola savienības (LBS) tīmekļa vietnē.

Sākotnēji bija paredzēts, ka no 3.oktobra līdz 5.decembrim notiks 30 spēles Latvijas komandu starpā, kamēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

Ņemot vērā Covid-19 straujo izplatību, nolemts, ka pamatturnīrs tiks izspēlēts divās atsevišķās grupās - Igaunijas un Latvijas -, katrā no tām pagaidām paredzot četru apļu turnīru.

Lēmumu par abu valstu komandu savstarpējām spēlēm pēc 6.decembra pieņēma LIBL valde.

"Sekojot situācijas attīstībai abās valstīs, ar mūsu klubu pārstāvjiem pārrunājām dažādus čempionāta izspēles scenārijus. Igauņu kolēģi savā pusē darīja to pašu, un secinājumi bija vienādi. Šādos apstākļos ceļošana starp valstīm palielinātu gan organizatoriskos riskus un klubu izmaksas, jo ierobežojumi un drošības noteikumi atšķiras, gan arī papildus apdraudētu spēlētāju un viņu tuvinieku veselību," par lēmuma tapšanu LBS tīmekļa vietnē citēts Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks.

"Tāpēc nolēmām arī pēc 6.decembra turpināt spēlēt tikai katras valsts ietvaros atsevišķi, saglabājot iespēju pavasarī aizvadīt izslēgšanas turnīru, ja epidemioloģiskā situācija to ļaus. Iespējams, ar dažiem izbraukumiem, iespējams, organizējot sabraukumu, piemēram, "Final 8" formātā," par iespējamajiem variantiem saka Janičenoks.

Ar mūsu klubiem tika runāts par iespēju palielināt spēļu skaitu, un "pagaidām kalendārs tiks veidots diviem papildu apļiem. Ceram, ka līdz pavasarim būs iespēja turpināt Latvijas kausa izcīņu," stāsta Janičenoks.

Nākamās trīs Latvijas komandu spēles paredzētas sestdien. Latvijā izsludinātās ārkārtējās situācijas apstākļos tās notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Latvijas komandu tabulā līdere ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir "VEF Rīga", tālāk ar sešiem panākumiem septiņos dueļos ir "Ventspils", trešā labākā komanda ar trim uzvarām sešos mačos ir "Ogre", bet ceturtā ar diviem panākumiem sešās cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Piekto vietu ar divām uzvarām sešās spēlēs ieņem "Liepāja", bet pēdējā ar septiņiem zaudētiem mačiem ir "Latvijas Universitāte".

Igaunijas komandu vērtējumā pagaidām vadībā ar bilanci 4-1 ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", seko "Parnu Sadam" (5-2), Raplas "Avis Utilitas", "Tartu Universitāte" (3-3), Rakveres "Tarvas" (2-4), Tallinas "TalTech" (2-4) un Tallinas "Kalev"/TLU (2-6).

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu