Čavara un Leimaņa pārstāvētā "Cmoki" piedzīvo sagrāvi Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Leimanis
Toms Leimanis Foto: vtb-league.com

Klāvs Čavars trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīra spēlē izcēlās ar četriem punktiem, Toms Leimanis pievienoja divus punktus Edmunda Valeiko trenētās Minskas "Cmoki" komandas zaudējumā Atēnās.

"Cmoki" C grupas otrajā spēlē viesos ar 69:95 (22:16, 17:31, 20:22, 10:26) piekāpās Atēnu AEK.

Čavars laukumā devās pamatsastāvā, tur pavadot 20 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim divpunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pa reizei kļūdījās un pārķēra bumbu, nopelnīja divas personiskās piezīmes, kā arī bloķēja divus pretinieku metienus un spēli noslēdza ar deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Leimanis spēlēja 13 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no četriem divpunktu metieniem, pa reizei izcīnīja atlēkušo bumbu, rezultatīvi piespēlēja un pārķēra bumbu, sakrāja efektivitātes koeficientu divi, kā arī spēli priekšlaicīgi pameta piecu personisko piezīmju dēļ.

Rezultatīvākais viesiem ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Maksims Salašs, bet mājiniekiem ar tikpat punktiem atbildēja Mats Ložeski.

Grupas vadībā ar diviem panākumiem divos mačos ir AEK, bet "Cmoki" ar bilanci 1-1 ieņem trešo vietu četru komandu konkurencē.

Jaunajā sezonā vietu pamatturnīrā ieguva visas komandas, kas aizvadītajā sezonā vēl turpināja cīņu par trofeju. Kopumā vietu nākamās sezonas pamatturnīrā ieguva 28 klubi, tostarp arī "VEF Rīga". Vēl četri klubi tika noskaidroti kvalifikācijas sacensībās.

Klubi katrā grupā aizvadīs sešas spēles (trīs spēles - mājās, trīs - izbraukumā), katras grupas divām labākajām komandām kvalificējoties astotdaļfinālam.

No oktobra līdz janvārim tiks aizvadītas divpadsmit spēļu dienas, vienas grupas komandām spēles paredzot ik pēc divām nedēļām. Pirmās spēles notiks no 20. līdz 21.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu