Policija: Sporta objekti kopumā ievēro Covid-19 drošības prasības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola bumbas
Basketbola bumbas Foto: LETA

Sporta objekti kopumā ievēro Covid-19 apkarošanai noteiktās obligātās epidemioloģiskās drošības prasības, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš skaidroja, ka policijas darbs ir jāiedala divās daļās. Pirms 9.novembra, kad spēkā bija maigākas obligātās epidemioloģiskās drošības prasības, un pēc 9.novembra, kad, valstī ieviešot ārkārtējo situāciju, obligātās prasības kļuvušas stingrākas.

Pirms 9.novembra policija ik pa laikam saņēma izsaukumus uz dažādiem sporta objektiem, kuros notiek aizliegta pulcēšanās un treniņi, piemēram, sporta klubiem, ledus hallēm. Kāda Krapša vārdā neminēta ledus halle policijas redzeslokā nonākusi pat vairākkārt.

"Katrs gadījums ir individuāls. Rupjākajos pārkāpuma gadījumos policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus. Nevar, protams, noliegt, ka atsevišķos gadījumos sporta objektu saimnieki mēģinājuši epidemioloģiskās drošības prasības apiet, ar klientiem slēdzot aizdomīgus līgumus par pakalpojuma izsniegšanu, tādējādi pieļaujot aizliegta cilvēku skaita pulcēšanos," norādīja Krapsis.

Viņš vērsa uzmanību, ka policijas mērķis noteikti nav sodīt, bet gan uzraudzīt ierobežojumu kontroli, tādējādi novēršot iespējamus drošības un veselības apdraudējumus.

Policija joprojām arī turpina uzraudzīt, vai izolāciju ievēro Latvijas robežu šķērsojošās personas un Covid-19 slimnieku kontaktpersonas. Rupji pārkāpumi šajā sabiedrības grupā nav konstatēti.

Tāpat rupji pārkāpumi nav konstatēti ēdināšanas nozarē. Lai arī līdz ar ārkārtējo situāciju sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, Krapsis skaidroja, ka ēdiena izsniegšanas organizēšana ir pašu uzņēmēju atbildība.

"Katrā ziņā neviens nav atcēlis jau līdz šim spēkā esošo prasību, kas paredz, ka iekštelpās, tostarp ēdināšanas vietās, apmeklētājiem jāatrodas maskās un jāievēro divu metru distance," skaidroja Krapsis.

Pēc ārkārtējās situācijas ieviešanas policijas darbs nav apstājies, taču informācija par pēdējām trīs dienām vēl nav apkopota.

Lai arī atsevišķi politiķi pauduši bažas, ka skaistumkopšanas nozarē strādājošie pedikīra, manikīra un citi speciālisti turpinās slepus sniegt pakalpojumus turpat salonos vai arī mājās, Krapsis pauda cerību, ka šajā nozarē strādājošie ievēros valdības pieņemtos noteikumus. Policija reidus pa šo speciālistu privātajām dzīvesvietām neplāno veikt.

Policijā no 1.novembra līdz 10.novembrim sākts 81 administratīvo pārkāpumu process par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu.

Pirms ārkārtējās situācijas ieviešanas, no 1.novembra līdz 8.novembrim, par epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu sākti 70 administratīvo pārkāpuma procesi, no kuriem 25 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu.

Tāpat sākti seši administratīvā pārkāpuma procesi par citu epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu - darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pusnakts.

Vēl 30 administratīvā pārkāpuma procesi sākti par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā "covidpass.lv" un septiņi procesi par distancēšanās prasību neievērošanu un divi procesi par citiem gadījumiem.

Šajā laika posmā Valsts policija, ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus ir veikusi 1452 preventīvās pārbaudes, no kurām 796 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu