IIHF prezidents Fāzels: Sarunas ar Latvijas premjeru par 2021. gada PČ noritēja pozitīvi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: SIPA/Scanpix

Sarunas ar Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu par 2021. gada pasaules hokeja čempionāta (PČ) organizēšanu aizritēja pozitīvi, ceturtdien pēc video konferences paziņojumā norādīja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš, IIHF prezidents Renē Fāzels un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvji ceturtdien sazinājās video konferencē, lai apspriestu Rīgā un Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā paredzētā 2021. gada PČ organizatoriskos jautājumus.

"Šodien mums bija ļoti pozitīva tikšanās ar Latvijas valdības pārstāvjiem un turnīra organizatoriem. Esam pagodināti, ka Kariņa kungs piedalījās, un esam pateicīgi par premjera vērtīgo ieguldījumu situācijā, ar kādu saskaramies "Minska/Rīga 2021" turnīra rīkošanā," norādīja Fāzels.

Sarunu procesā Kariņš vairākkārt Fāzelam apliecinājis, ka pilnībā atbalsta Latvijas Hokeja federāciju, kas ir atbildīga par 2021. gada PČ rīkošanu Rīgā.

IIHF prezidents uzsvēra, ka viņa vadītā organizācija darbojas pilnībā neatkarīgi no politikas, un tā dara visu iespējamo, lai pasaules čempionāts notiktu divās valstīs, kā tas tika nolemts kongresā.

Kariņš uzsvēra un Fāzels piekrita, ka prioritāte ir spēja nodrošināt drošus apstākļus spēlētājiem, citiem turnīra dalībniekiem, mediju pārstāvjiem un līdzjutējiem.

IIHF prezidents un Latvijas premjers pauda bažas par Covid-19 ietekmi uz gatavošanos rīkot starptautisko sporta pasākumu. Vislielākais izaicinājums organizatoriem ir neziņa, vai līdzjutēji varēs apmeklēt spēles klātienē.

"Sarunu galvenās tēmas bija par turnīra organizatoru iespējām rīkot pasaules čempionātu drošos apstākļos, sevišķi ņemot vērā Covid-19 uzliesmojuma otro vilni Eiropā," sacīja Fāzels.

"Mums šobrīd nav spiediena pieņemt steidzamus lēmumus attiecībā uz turnīru, bet mums obligāti jāturpina analizēt situācijas attīstība abās valstīs," norādīja IIHF prezidents.

Fāzels nākamajā nedēļā plāno tikties ar Baltkrievijas vēstnieku Šveicē.

2006. gadā, kad Rīga pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu, spēles notika "Arēnā Rīga" un uz ledus laukuma, kas tika ierīkots "Skonto" hallē.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006. gadā, Minskā turnīrs notika 2014. gadā.

2021. gada pasaules čempionātam hokejā maijā jāsākas Minskā un Rīgā, tomēr Latvijas valdība jau izteikusi bažas par Baltkrievijā notiekošo pilsoņu protestu vardarbīgu apspiešanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu