Daniels Ontužāns: Uzbrukuma noslēguma fāzē pietrūka pareizo lēmumu pieņemšanas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālās futbola komandas pussargs Daniels Ontužāns pēc pārbaudes spēles pret Sanmarīno neslēpa gandarījumu, ka valstsvienībai izdevās izcīnīt uzvaru. 

Latvijas izlase trešdien ar rezultātu 3:0 viesos pārspēja Eiropas vājāko valstsvienību Sanmarīno, sagādājot Dainim Kazakevičam pirmo uzvaru nacionālās komandas galvenā trenera amatā.  

"Vakardienas spēle mums bija ļoti svarīga. Priecājos, ka uzvarējām. Tas bija svarīgi komandai un arī man personīgi, jo man tā bija pirmā spēle sākumsastāvā, un uzreiz ar uzvaru izdevās sākt. Komanda bija labi noskaņojusies, jau no pirmajām minūtēm varēja just apņemšanos. Man bija prieks spēlēt ar šiem čaļiem," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) sacīja Ontužāns. 

Otrajā puslaikā Ontužāns tika nomainīts, bet līdz tam laukumā rādīja atzīstamu sniegumu. Viņš nevairījās pretinieku apspēlēt situācijās viens pret vienu. 

"Līdz pretinieku soda laukumam, manuprāt, tīri labi spēlējām ar bumbu, bet uzbrukuma noslēguma fāzē pietrūka pareizo lēmumu pieņemšanas, pēdējās piespēles, lai tiktu pie simtprocentīgas iespējas. Tas ir laika jautājums, kad sakārtosim arī šo," norādīja pussargs. 

"Visi čaļi prot spēlēt futbolu, vienkārši jāgūst vairāk vārtu, jāatgūst pārliecība. Ja vairāk sitīsim pa vārtiem, neizpaliks arī vārti."

Novembrī Latvijas izlase aizvadīs divas atlikušās spēles UEFA Nāciju līgas D līgas pirmajā grupā, tiekoties ar Fēru salām un Andoru.

"Runājot par manu pamatpozīciju, es pats tīri labi jūtos flangos. Arī treneris to redzēja, tāpēc laikam uzticēja man vietu malā. Klubā mēdzu izpildīt standartsituācijas, vakardienas mačā šīs funkcijas uzticētas Krišam Kārkliņam, kuram tas labi sanāca. Man savukārt bija jāmeklē vieta soda laukumā un jāmēģina gūt vārtus," pastāstīja Ontužāns, kurš ikdienā spēlē Vācijas flagmaņa Minhenes "Bayern" sistēmā. 

Latvieši UEFA Nāciju D līgas pirmajā grupā septembrī mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru un viesos cīnījās 1:1 ar Maltu. Vēl viens neizšķirts tika fiksēts oktobrī Touršhavnā, kur vēlreiz tika spēlēts neizšķirti - 1:1 ar Fēru salu futbolistiem. Savukārt nākamajā spēlē Latvija ar 0:1 piekāpās Maltai.

 

"Pirms spēles ar Fēru salām no Sanmarīno mača mums jāņem līdzi uzvaras garša, tā parasti vairo pārliecību, dod papildu enerģiju," sacīja Ontužāns. "Pret Fēru salām varbūt būs sarežģītāks mačs. Ja spēlēsim ar vakardienas mača noskaņojumu un pārliecību, domāju, arī tad visam jābūt kārtībā."

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu