NBA komanda "Raptors" nākamsezon varētu spēlēt Tampabejā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toronto "Raptors" basketbolisti
Toronto "Raptors" basketbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Toronto "Raptors" apsver iespēju nākamo sezonu aizvadīt Tampabejā, ja Covid-19 dēļ spēles nebūs iespējams aizvadīt Kanādā.

NBA un tās spēlētāju asociācija (NBPA) pirmdien vienojās par nākamās sezonas sākšanu 22.decembrī.

Covid-19 radītās pandēmijas dēļ noteikti ceļošanas ierobežojumi starp ASV un Kanādu, kā rezultātā Ziemeļamerikas profesionālajām līgām pirms jaunās sezonas sākuma jāmaina divīziju izkārtojums, lai neviena komanda netiktu apdalīta.

"Ideālā gadījumā "Raptors" savas mājas spēles aizvadīs Toronto, tomēr, ja tas nebūs iespējams, mēs labprāt kļūtu par kluba jauno pagaidu mājvietu," teica Tampabejas sporta komisijas izpilddirektors Robs Higinss.

"Sākotnējās sarunas bijušas veiksmīgas, tāpēc esam līdzās komandai, ja tai nepieciešams mūsu atbalsts."

Lai arī Covid-19 uzliesmojumi turpinās gan ASV, gan Kanādā, "Raptors" jau risina pārrunas ar valdību, lai iegūtu īpašu atļauju, kas sniegtu iespēju šķērsot robežu, neievērojot 14 dienu karantīnu.

Iepriekš līdzīgu lēmumu pieņēma Beisbola augstākās līgas (MLB) vienība Toronto "Blue Jays", kas Covid-19 ierobežojumu dēļ bija spiesta mājas spēles aizvadīt Bufalo, ASV.

"Izsveram savas iespējas, taču mūsu galvenais mērķis ir aizvadīt sezonu Toronto," ar e-pasta starpniecību atklāja "Raptors" preses sekretāre Dženifera Kvina.

"Raptors" vēl gan nevar steigties ar lēmumu par bāzēšanos Tampabejā, jo vēl jāsagaida Nacionālās hokeja līgas (NHL) lēmums par divīziju izkārtojumu un spēļu plānu. Pastāv iespēja, ka tieši Tampabejā varētu notikt NHL sabraukums, kas nozīmētu, ka "Amalie" arēna nespētu vienlaicīgi uzņemt sešas līdz astoņas NHL komandas un vēl kādu NBA klubu.

Lielāka skaidrība varētu būt trešdien, kad paredzēta NHL valdes sēde.

Gadījumā, ja NHL lems, ka komandas spēles drīkst aizvadīt savās mājās, "Raptors" nebūtu problēmu spēlēt "Amalie" arēnā. Tāpat komandai nebūtu problēmu ar pieeju treniņcentram.

"Raptors" 2018./19.gada sezonā izcīnīja uzvaru NBA čempionātā, bet izslēgšanas spēles komanda sasniegusi pēdējās septiņas sezonas. Zīmīgi, ka pēdējo piecu gadu laikā regulāri spēlēts Austrumu konferences pusfinālā.

Zināms, ka nākamajā sezonā komandas aizvadīs 72, nevis 82 spēles. Plānots, ka regulārais čempionāts noslēgsies maijā, bet līdz 22.jūlijam jau tiks noskaidrots čempions. NBA sezonas izskaņa nepārklāsies ar Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu