Amatieru statusā esošie virslīgas futbolisti drīkstēs turpināt sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mettas" futbolisti
"Mettas" futbolisti Foto: fsmetta.lv

"Optibet" futbola virslīgas spēlētāji ar amatieru līgumiem drīkstēs trenēties un turpināt sezonu, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs.

No pirmdienas uz ārkārtējās situācijas laiku Latvijā ir aizliegti visi amatieru sporta pasākumi, kā arī būtiski ierobežots kultūras vietu darbs, pagājušajā nedēļā lēma valdība.

Ārkārtējās situācijas laikā vienlaikus ar citiem publiskiem pasākumiem aizliedzot arī visa veida sporta pasākumus, tiek paredzēts izņēmums augstākā līmeņa sporta sacensību norisei profesionāliem sportistiem bez skatītājiem. Ministru kabineta (MK) rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" anotācijā atrunāts, ka profesionāli sportisti ir personas, kuras uz līguma pamata un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās.

Katrā no virslīgas klubiem ir vismaz pa vienam futbolistam ar amatiera līgumu, bet "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukumus 2000"/TSS vienībās ar šādiem līgumiem ir liela daļa spēlētāju.

Kā ceturtdien sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta studija" atklāja Saļņikovs, LFF ir komunikācijā ar Izglītības un zinātnes ministriju, lai varētu atrisināt jautājumu par futbolistu dalību treniņos un sacensībās.

"Virslīgā visiem futbolistiem - gan amatierim, gan profesionāļiem - jābūt noslēgtiem rakstveida līgumiem. Amatiera līgums paredz konkrētus materiālos labumus - treniņu izdevumus, medicīnu, apdrošināšanu, ēdināšanu. Ir panākta vienošanās, ka šie futbolisti varēs turpināt sezonu," piektdien sarunā ar aģentūru LETA komentēja Saļņikovs.

Plānots, ka piektdien tiks pieņemts oficiāls lēmums par zaļās gaismas došanu šiem spēlētājiem turpināt sezonu.

"Gan treniņos, gan spēlēs jebkura veida līgumiem būs jābūt līdzi, lai tos varētu uzrādīt gadījumos, ja notiks pārbaudes," teica Saļņikovs.

Saļņikovs arī pastāstīja, ka amatieru līgumi ir standartizēti, taču klubi no savas puses var iekļaut kādus papildu nosacījumus. Ja futbolists saņem vismaz minimālo algu, viņš jau skaitās profesionālis.

Tāpat LFF piektdien lēmusi turpināt 2020.gada Latvijas futbola virslīgas čempionātu saskaņā ar reglamentu un apstiprināto kalendāru un organizēt virslīgas čempionāta pārspēles saskaņā ar spēkā esošajiem LFF sacensību reglamentiem.

LFF lēmusi, ka atbilstoši MK rīkojumam līdz 2020.gada "Optibet" virslīgas čempionāta beigām spēles, ieskaitot virslīgas pārspēles, notiek bez skatītāju klātbūtnes. Stadionā papildus klubu pieteikumā esošajām oficiālajām personām var atrasties desmit tehniskā personāla darbinieki, kas piedalās spēles organizēšanā.

Par nepilngadīgo virslīgas spēlētāju turpmāko dalību virslīgas čempionātā informācija tiks sniegta papildus pēc tālākas komunikācijas ar IZM un pēc iespējamajiem grozījumiem MK rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Šis punkts attiecas arī uz Virslīgas un pirmās līgas pārspēļu dalībniekiem.

Izlašu pārtraukuma dēļ futbola virslīgā šobrīd ir pārtraukums. Plānots, ka sezona atsāksies 20.novembrī.

Tāpat piektdien tika lemts turpināt 2020.gada Latvijas telpu futbola virslīgas čempionātu saskaņā ar reglamentu un apstiprināto kalendāru, kā arī vērst virslīgas dalībnieku uzmanību uz nepieciešamību nodrošināt spēlētāju līgumu (gan profesionālo, gan amatieru) esamību gan komandu treniņos, gan virslīgas čempionāta spēlēs, nepieciešamības gadījumā uzrādot tos attiecīgās spēles inspektoram.

Atbilstoši MK rīkojumam līdz tālākiem norādījumiem par spēļu aizvadīšanas noteikumiem spēles notiek bez skatītāju klātbūtnes. Spēles norises vietā papildus klubu pieteikumā esošajām oficiālajām personām var atrasties pieci tehniskā personāla darbinieki, kas piedalās spēles organizēšanā.

Nepilngadīgo spēlētāju dalība telpu futbola virslīgas čempionātā līdz turpmākiem lēmumiem ir aizliegta. Par nepilngadīgo telpu futbola virslīgas spēlētāju turpmāko dalību čempionātā informācija tiks sniegta papildus pēc tālākas komunikācijas ar IZM un pēc iespējamajiem grozījumiem MK rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Piektdien tika pieņemts arī lēmums, ka līdz papildus Covid-19 testu rezultātu saņemšanai no "Lokomotiv Daugavpils" pārcelta šī gada 14.novembra spēle "Lokomotiv Daugavpils" - "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu