Ābols gūst uzvaras vārtus Zviedrijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols.
Rodrigo Ābols. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / Bildbyrån

Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols Zviedrijas augstākās līgas (SHL) mačā guva uzvaras vārtus pagarinājumā, bet Norvēģijā Rūdolfs Balcers pārliecinošā savas komandas panākumā nopelnīja 14 soda minūtes.

"Orebro" komanda mājās ar 6:5 (2:0, 1:3, 2:2, 1:0) pārspēja Engelholmas "Rogle".

Ābols 17 minūtēs un 14 sekundēs laukumā trīsreiz meta pa pretinieku vārtiem un nopelnīja +/- rādītāju -1. Vēl latviešu uzbrucēja kontā 63,64% uzvarētu iemetienu.

Viesiem pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Dāniels Zārs (1+2) un Leons Bristets (0+3).

Ābols šosezon desmit spēlēs guvis piecus vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlējis.

"Orebro" ar 30 punktiem 16 mačos ieņem trešo vietu starp 14 komandām, kamēr viņu sestdienas pretinieki ar 32 punktiem 14 spēlēs ir vietu augstāk.

Iepriekšējo sezonu hokejists pavadīja Ziemeļamerikā, pārsvarā spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Springfīldas "Thunderbirds", bet dažās spēlēs pārstāvot arī Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Grīnvilas "Swamp Rabbits".

Tā kā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona ir krietni iekavēta, Erebrū hokeja vienība ir vienojusies ar Floridas "Panthers" klubu par Ābola īrēšanu.

Iepriekšējā sezonā Erebrū klubs 14 vienību konkurencē ierindojās astotajā vietā.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien Norvēģijas spēcīgākajā līgā nopelnīja 14 soda minūtes pārliecinošā Stavengeras "Oilers" uzvarā viesos pār Lillehammeres "Elite" - 6:1 (3:0, 1:1, 2:0).

Balcers laukumā pavadīja vien 14 minūtes un 47 sekundes, jo otrā puslaika beigās nopelnīja 2+2+10 soda minūtes par grūšanu uz apmales, rupjību un nesportisku rīcību. Uzbrucējs paspēja izdarīt četrus metienus pa vārtiem, kā arī uzvarēt 43% iemetienu.

Uzvarētāju labā divus "golus" iemeta Deivids Morlijs, bet četri (1+3) rezultativitātes punkti Kristoferam Ramblam.

Balcers pēdējo reizi "Oilers" komandā spēlēja 2015./16.gada sezonā. Togad viņš arī otro reizi pēc kārtas tika kronēts par Norvēģijas čempionu, bet "Oilers" tas bija jau piektais tituls pēc kārtas. Arī gadu vēlāk "Oilers" svinēja uzvaru vietējā čempionātā.

Pēc desmit spēlēm "Oilers" ar 12  punktiem ir astotā starp desmit klubiem, kamēr viņu sestdienas pretinieki ar 17 punktiem 11 cīņās ieņem ceturto vietu.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" pēc jauna viena gada līguma noslēgšanas ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru izīrējusi viņu Stavangeras "Oilers", kurā latvietis jau spēlēja pirms došanās uz Ziemeļameriku. Balcers būtu pievienojies Norvēģijas klubam jau agrāk, taču to aizkavēja sarunas ar Otavas "Senators" pa jauno līgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu