Kurucs ar personīgo rekordu palīdz "Baskonia" izcīnīt tūkstošo uzvaru ACB

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs aizsardzībā
Artūrs Kurucs aizsardzībā Foto: www.baskonia.com

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien guva astoņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, palīdzot Vitorijas "Baskonia" komandai svinēt uzvaru.

"Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 80:74 (17:15, 17:21, 28:19, 18:19) pārspēja Kompostelas "Monbus Odraidoro".

Vitorijas komandai šī bija tūkstošā uzvara Spānijas čempionātā.

Kurucs spēli sāka starta pieciniekā, laukumā pavadot 15 minūtes un 41 sekundi. Viņš grozā raidīja abus divus tālmetienus un vienu no trim divpunktu metieniem. Divi tālmetieni un astoņi punkti viņam ir jauns rekords ACB.

Tāpat viņš divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, četras reizes pārkāpa noteikumus un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem. Ar Kurucu laukumā "Baskonia" guva par 17 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Lukass Vildosa.

Rinalds Mālmanis svētdien palika uz rezervistu soliņa spēlē, kurā viņa pārstāvētā Mursijas UCAM viesos ar 73:63 (9:17, 21:15, 19:12, 24:19) guva virsroku pār Bilbao "Retabet".

Rolands Šmits sestdien guva piecus punktus, pieliekot roku "Barcelona" komandas uzvarā 82:53 pār Seviļas "Real Betis".

Tikmēr Artūra Žagara pārstāvētajai Badalonas "Joventut" pēc Covid-19 uzliesmojuma spēles ir pārceltas.

Komandas Covid-19 dēļ ACB turnīrā aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. "Barcelona" ar astoņiem panākumiem desmit mačos ieņem trešo vietu, "Baskonia" ar astoņām uzvarām 11 cīņās ir ceturtā, "Joventut" uzvarējusi sešās no deviņām spēlēm un ir septītā, bet UCAM ar pieciem panākumiem desmit dueļos ieņem desmito vietu starp 19 komandām.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu