ATP sezonas finālturnīrs iesākas ar Nadala un Tīma uzvarām

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: SIPA/Scanpix

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) finālturnīrs Londonā svētdien sākās ar spāņa Rafaela Nadala un austrieša Dominika Tīma panākumiem.

Ranga otrās vietas īpašnieks Nadals pirmajā cīņā ar 6-3, 6-4 pārliecinoši uzvarēja šī turnīra debitantu no Krievijas Andreju Rubļevu (ATP 8.).

Nadals pagājušajā mēnesī svinēja uzvaru Francijas atklātajā čempionātā, izcīnot savu 20."Grand Slam" trofeju karjerā, kas ir atkārtots labākais rezultāts. Iepriekš to paveica arī Rodžers Federers. Zīmīgi, ka no 86 tituliem ATP tūrē, tikai vienu Nadalam izdevies izcīnīt iekštelpās uz cietā seguma.

Tikmēr Rubļevs šosezon izcīnīja piecus ATP titulus, kas tūrē ir labākais sniegums. 

"Pirmais mačs vienmēr ir viltīgs," pēc panākuma finālturnīra pirmajā spēlē teica Nadals. "Katra spēle ir sarežģīta, ja spēkojies pret labākajiem, bet man turnīrs iesācies pozitīvi - ar panākumu."

"Šajā spēlē labi servēju, kas uz cietā seguma ir labs palīgs."

Nadals "ATP Finals" turnīram kvalificējies jau 16.gadu pēc kārtas, kas ir absolūti labākais sniegums. Sešos no šiem turnīriem viņš bijis spiests izstāties.

Otrdien Nadalam paredzēta tikšanās ar Tīmu (3.), kurš pirmajā duelī ar 7-6 (7:5), 4-6, 6-3 uzvarēja pērnā gada čempionu Stefanu Cicipu no Grieķijas (6.).

Abi tenisisti pērn tikās šī turnīra finālā. "Domāju, ka līmenis šogad bija augstāks nekā pagājušajā gadā," pēc uzvaras teica Tīms. 

Tīms šogad tika kronēts par "US Open" čempionu.

Iepriekš turnīrā pie balvas tika serbs Novaks Džokovičs, jo viņš sezonu ATP rangā noslēdza pirmajā vietā.

Pirmdien savstarpējus mačus aizvadīs "Tokija 1970" grupas dalībnieki. Džokovičs spēkosies ar Djego Švarcmanu no Argentīnas, bet krievs Daniils Medvedevs tiksies ar Aleksandru Zverevu no Vācijas.

"Londona 2020" grupā bez Nadala un Tīma ir arī Rubļevs un Cicips.

ATP finālturnīrs Londonā O2 arēnā notiks no 15. līdz 22.novembrim. Šogad turnīram aprit 50 gadi kopš pirmo reizi 1970.gadā tas tika sarīkots Tokijā.

Pirms 50 gadiem Tokijā uzvras laurus plūca Stens Smits.

Šī būs jau 12.reize, kad finālturnīrs noris Londonā, bet nākamgad sacensības plānotas Turīnā, Itālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu