Rinkēvičs izdevis rīkojumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā Baltkrievijas hokeja dzīves vadītāju (6)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izdevis rīkojumu Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā iekļaut Baltkrievijas Hokeja federācijas (FHB) priekšsēdētāju Dmitriju Baskovu. 

"Pamatojoties uz Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu, esmu pieņēmis lēmumu par divu Baltkrievijas pilsoņu iekļaušanu Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā, nosakot liegumu ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. Citējot klasiķi: "Tādu hokeju mums nevajag!"," tviterī vēsta Rinkēvičs. 

Baskovs tiek turēts aizdomās par līdzdalību uzbrukumā Ramanam Bandarenkam, kurš no gūtajām traumām mira. 

31 gadu vecais Bandarenka dzīvoja mājā pie tā sauktā "Pārmaiņu laukuma" un trešdienas vakarā iznāca pagalmā, lai noskaidrotu, kas notiek, kad drošības spēku pārstāvji civildrēbēs noņēma baltsarkanbaltās lentes.

Drošībnieki viņu aizturēja un pēc tam piekāva mikroautobusā un Iekšlietu ministrijas nodaļā. Bandarenka pēc piekaušanas bezsamaņā atradās reanimācijā slimnīcā un tur nomira.

Baskovam neglaimojošā informācija atklātībā nākusi dažas dienas pirms tam, kad 18. novembrī Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF), visticamāk, pieņems lēmumu par to, vai Minska arī turpmāk būs viena no divām 2021. gada pasaules čempionāta saimniecēm. Kā zināms, 2021. gada čempionāta rīkošana uzticēta Minskai un Rīgai.

Ziņo portāla "Tribuna" rīcībā esošā informācija liecina, ka grupā, kurā bija Baskovam līdzīgs vīrietis, bija vēl viena persona, kuru var saistīt ar Baltkrievijas sportu. Šī persona ir līdzīga pasaules čempionam taiboksā un kikboksā Dmitrijam Šakutam. 

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts arī Šakuta. 

Iepriekš Baskovs neslēpa simpātijas un atbalstu Aleksandra Lukašenko režīmam. Viņš piedalījies arī Lukašenko atbalsta pasākumos. 

Rinkēvičs arī piebilda, ka kopā ar Lietuvu un Igauniju drīzumā paplašinās "melnos sarakstus", iekļaujot tajos tos, kuri turpina vardarbīgi apspiest miermīlīgos protestus Baltkrievijā.

Trešdien, visticamāk, kļūs zināms, vai Minskā notiks 2021. gada pasaules hokeja čempionāts. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu