Vai Rīgas "Dinamo" parādījusies gaisma tuneļa galā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Pēc piedzīvotiem 14 zaudējumiem (divi tehniskie Covid-19 izplatības dēļ komandā) Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā Rīgas "Dinamo" šonedēļ iepriecināja ar uzvaru. Ilgi gaidītu. Vai parādījusies gaisma tuneļa galā un komandu gaida gaišākas dienas?

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra nav slēpis, ka pēdējos mačos komanda demonstrē tādu sniegumu, kādu treneru korpuss vēlas redzēt. Pirmdien Rīgas hokejisti pirmo reizi sezonā guva piecus vārtus un ar 5:3 apspēlēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", izcīnot pirmo panākumu kopš 1. oktobra. 

Skudru apmierināja sniegums, bet ne rezultāts, arī spēlēs pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", "Sočiem" un Jekaterinburgas "Avtomobilist". Tiesa, šajās cīņās izdevās nopelnīt vienu punktu. 

"Jau iepriekš teicu, ka mums nebija kauns par spēli, kādu demonstrējām, taču beidzot patīkami ir tikt arī pie uzvaras," sacīja Skudra. 

Skaidrs, ka pēc vienas izcīnītās uzvaras eiforijā nevajadzētu krist, bet sāk parādīties pozitīvas iezīmes komandas spēlē, izkristalizējies konkurētspējīgs sastāvs. 

Video: Rīgas "Dinamo" pieveic Pekinas "Kuņluņ Red Star"

"Virzība uz priekšu "Dinamo" komandā notiek, beidzot ir normāls sastāvs un arī sakarīgs treniņprocess, kas ir jūtams spēli pēc spēles. Lielākā problēma ir vārtsarga pozīcija. Ja komandā ir labs vārtsargs, tad vēl ir varianti, bet nerunājot par izslēgšanas spēlēm. Jāskatās no spēles uz spēli. Manā skatījumā spēles kvalitāte pēdējos mačos ir ievērojami uzlabojusies," sarunā ar TVNET sacīja hokeja komentētājs Toms Prāmnieks.

Otrdien "Dinamo" nāca klajā ar paziņojumu, ka netiks turpināta sadarbība ar Krievijas vārtsargu Aleksandru Lazušinu, kurš četrās spēlēs vidēji atvairīja 86,6% pretinieku metienu un savos vārtos ielaida 4,49 ripas.

"Dinamo" komandas rīcībā šobrīd ir vārtsargi Ēriks Vītols, Staņislavs Gaļimovs, Iļja Proskurjakovs un Zeins Makintairs, kurš debiju Rīgas kreklā piedzīvoja pret "Kuņluņ Red Star", bet spēles laikā tika nomainīts. 

"Svarīgs ir ritms. Ja tagad tuvākajās spēlēs izdosies iekost Maskavas "Dinamo" vai Jaroslavļas "Lokomotiv", tad būs noķēruši to sajūtu. Manā skatījumā "Dinamo" ir uz emociju pakas. Jautājums - vai tā nostrādā pa labi vai pa kreisi."

Pēdējo nedēļu laikā "Dinamo" notikusi kadru maiņa. Komandu atstājuši Endrjū O'Braiens, Miķelis Rēdlihs un arī Gints Meija, kurš ar Rīgas klubu bija kopš pirmās dienas. Klāt nākuši uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Gļebs Zirjanovs, kuriem ir pārbaudes laika līgumi. Tieši Zirjanovs guva divus vārtus pret "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāvēja vēl šīs sezonas ievadā. 

Tuvākajos mačos "Dinamo" sastāvā varētu ielēkt arī Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts. 

"Pēdējās divās spēlēs Zirjanovs izskatījies ļoti labi. Jau TV translācijā teicu, ka man šī maiņa (spēlē kopā ar Morganu Elisu un Skvorcovu) patīk. Tā ir maiņa ar konkrētu uzdevumu un ceru, ka tā paliks stabila maiņa. Pašreizējais sastāvs man liekas labs, un izskatās, ka kadru maiņa komandā ir nostrādājusi. Domāju, ka tiem spēlētājiem, kuri pēdējās spēlēs bija ārpus sastāva, viņiem par savu vietu būtu diezgan nopietni jāuztraucas," pastāstīja Prāmnieks. 

Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Kaspars Volonts, "Dinamo Rīga"

Viņš uzskata, ka sezonas ievadā viens no "Dinamo" klupšanas akmeņiem bija vārtsarga līnija. Nebija izteikta pirmā numura. 

"Tas, ko mēs pēdējās spēlēs redzējām no Staņislava Gaļimova, tas ir tas, ko viņš rādīja agrāk. Tāds mums viņš der, bet kāds bija sezonas sākumā, protams, nekam nederēja. Ko redzējām no Iļjas Proskurjakova, tie šķiet bija viņa griesti. Pietrūkst stabilitātes. Savukārt Gaļimovs uzņēmis ritmu un no viņa varam kaut ko gaidīt."

Nākamās trīs spēles "Dinamo" aizvadīs viesos, pirmo no tām ceturtdien pret Maskavas "Dinamo", divas dienas vēlāk tiksies ar "Lokomotiv", bet pirmdien izbraukumu noslēgs pret "Kuņluņ Red Star".

"Saka, ka viena bezdelīga pavasari neatnesot. Vai viena Rīgas "Dinamo" uzvara atnesīs mums hokeja pavasari? Gribētos jau ticēt, tomēr 5:3 panākums pret "Kuņ Luņ Red Star" tika izcīnīts... divu šobrīd vājāko KHL komandu spēlē. Ja pirms tam būtu uzvarēts "Ņeftrehimik" un "Soči", tad "pavasaris" izskatītos tuvāks. Tomēr ir dažas pazīmes, kas var vairot optimismu.

Skudra pēdējo spēļu laikā beidzot ir iekāpis savā stilā, spēles vadot sev ļoti sakāpināti. Man vienmēr ir paticis, ja treneris oficiālajā preses konferencē nelamā un nepazemo spēlētājus, Skudra šajā ziņā šobrīd ir kā paraugs - tikai pozitīvo! Komandā ir pareizie cilvēki!

Cīņasspars pamatīgs. Prieks, ka pirmās ripas iemeta Indrašis un Zirjanovs. Bet Gaļimovs pēdējos mačos ir tas, kādu es viņu atceros no "Torpedo" laikiem," portālam TVNET pauž pieredzējušais hokeja apskatnieks Jānis Matulis. 

"Skaidrs, ka galvenajam trenerim ir jāprot iedvesmot savu brigādi, bet gaidīt Pētera publiskus uzbraucienus spēlētājiem ir pilnīgi nevietā. Jo tad jau viņš brauktu virsū pats sev - "Dinamo" ģenerālmenedžerim, kurš šos spēlētājus ir izvēlējies. Kaut kad novembrī, decembra sākumā "Dinamo" beidzot ir jābūt optimālā sportiskajā formā, tikai žēl, ka divi no trim nākamā izbraukuma sāncenšiem - Maskavas "Dinamo" un "Lokomotiv" ir no citas hokeja planētas. Vai Skudram jau pašam nesvilst dibens? Protams! Jo dažs no "Dinamo" konsultantiem bija iedomājies: atnāks Skudra un līdz ar viņu arī "Dinamo" uzvaras! Bet dzīvē un arī hokejā viss nav tik vienkārši," tā Matulis. 

Hokejistiem ar pārbaudes laika līgumiem ir dubulta motivācija, lai pacīnītos par pilnvērtīgu līgumu. Tas savukārt neļauj atslābt spēlētājiem, kuriem ar klubu ir pilnvērtīgas saistības. Līdz ar to komandā veidojas veselīga konkurence, kas nepieciešama ikvienā vienībā. 

"Lai gan man pēdējās spēles nav nācies redzēt, esmu ievērojis, ka komandas uzbrukums kļuvis gana interesantāks," īsā komentārā TVNET sacīja kādreizējais Rīgas "Dinamo" aizsargs un pašreizējais HS "Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins. 

23 spēlēs (četrās piešķirti tehniskie zaudējumi) "Dinamo" iekrājusi 10 punktus, kas turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik dod pēdējo, 11. pozīciju. 

"Par Rīgas "Dinamo" veiksmēm un neveiksmēm varam teikt, ka Latvijas komanda KHL šobrīd var nospēlēt vien tik labi, cik pretinieki atļauj. Nākamie divi mači būs ļoti smagi - izbraukumā jācīnās pret Maskavas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv", kurām ir elites līmeņa aizsardzība un kuru līdzjutēji pieprasīs tikai un vienīgi uzvaru. Savukārt nākamnedēļ "Dinamo" pretī nāks vairākas komandas, kurām spējam atņemt punktus. Jāatzīst gan, ka kopumā šosezon nav pamata gaidīt būtiskus panākumus, KHL izslēgšanas spēlēs neiekļūsim, bet priecāsimies par katru "Dinamo" gūto uzvaru," norādīja "Betsafe" bukmeikers Valters Rozmanis.

Raksts tapis sadarbībā ar Betsafe

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu