Krievijas bobslejisti pozitīvu Covid-19 testu dēļ nestartēs Siguldā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas bobslejisti pozitīvu Covid-19 testu dēļ nestartēs Pasaules kausa posmā Siguldā, portālam "Sportacentrs.com" apstiprinājusi sacensību higiēnas protokola uzraudze Mairita Bumbure.

Šajā nedēļas nogalē Siguldā norisināsies Pasaules kausa pirmais posms skeletonā un bobslejā divniekiem, bet jau nedēļas sākumā pilnā sparā rit treniņbraucieni. Pirmdien pirmos treniņus Siguldas trasē Pasaules kausa ietvaros aizvadīja skeletonisti un skeletonistes, bet otrdien uz starta stājušies bobslejisti.

Kā pirmdien ziņoja Latvijas Televīzija, Covid-19 skāris arī Pasaules kausa dalībnieču delegācijas. 

Otrdien sarunā ar aģentūru LETA sacensību direktore Janika Judeika uzsvēra, ka rīkotāji neizpauž, cik daudz un kuru valstu pārstāvjiem konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tomēr Bumbure portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja, ka saslimuši trīs Krievijas bobsleja komandas pārstāvji, kā arī bobslejisti no Austrijas un Šveices. Pirmdien tika ziņots, ka Covid-19 konstatēts skeletonistam no Austrijas.

Krievijas bobsleja izlase Siguldā nevarēs startēt, jo visa delegācija atrodas 14 dienu karantīnā. Krievi Latvijā ielidoja ar līgumreisu un pēc tam Siguldā dzīvoja vienās telpās. Savukārt Austrijas un Šveices delegācijas izolēto skaits ir mazāks.

Bumbure arī norāda, ka Krievijas bobslejisti neesot ievērojuši preventīvās procedūras, lai izvairītos no saslimšanas.

Siguldā novembra pēdējās divās nedēļas nogalēs notiks pirmie divi Pasaules kausa posmi skeletonā un bobslejā divniekiem. Sacensības Siguldas trasē notiks bez skatītāju klātbūtnes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu