Itālija iekļūst UEFA Nāciju līgas nākamajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Itālijas izlases futbolisti
Itālijas izlases futbolisti Foto: AP/Scanpix

Itālijas futbola izlase trešdien UEFA Nāciju līgas pēdējā grupu turnīra spēlē izcīnīja nepieciešamo uzvaru un garantēja sev vietu turnīra nākamajā kārtā.

Nāciju līgas A pirmajā grupā Itālija viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Bosniju un Hercegovinu.

Andrea Beloti Itālijas izlasi vadībā izvirzīja 22.minūtē, kad soda laukumā saņēma piespēli no Lorenso Insinjes, bumbu vārtos raidot ar vienu pieskārienu. Pārsvaru dubultot izdevās mača 68.minūtē, Domeniko Berardi soda laukumā pielabojot partnera centrētās bumbas lidojuma virzienu.

Citā šīs grupas spēlē Polija mājās ar 1:2 (0:1) piekāpās Nīderlandei, kas pagājušajā sezonā spēlēja finālā.

Kamils Južvjaks Polijas izlasi vadībā izvirzīja sestajā minūtē, un pārsvaru izdevās noturēt teju līdz spēles beigām. 77.minūtē līdzsvaru uz rezultāta tablo ar realizētu "pendeli" panāca Memfiss Depajs, bet uzvaru Nīderlandei nodrošināja Džordžīno Veinalduma sitiens ar galvu 84.minūtē.

Bosnieši jau pirms šī dueļa bija zaudējuši cerības palikt A grupā un nākamsezon būs spiesti spēkoties B grupā. Grupā ar 12 punktiem pirmo vietu ieņem Itālija, par punktu mazāk ir Nīderlandei, Polija seko ar diviem punktiem, bet bosnieši iekrājuši divus.

A otrajā grupā Beļģija mājās ar 4:2 (1:1) pieveica Dāniju.

Spēles rezultātu trešajā minūtē atklāja beļģietis Juri Tīlemanss, bet Jonass Vinds 14 minūtes vēlāk atgrieza neizšķirtu. Otrajā puslaikā uzvaru Beļģijas izlasei nokārtoja Romelu Lukaku, kurš izcēlās 57. un 69.minūtē, bet Kevins de Brujne gala vārdu teica trīs minūtes līdz pamatlaika beigām.

Lukaku pēdējās 14 Beļģijas izlases spēlēs izcēlies ar 17 vārtu guvumiem.

Tikmēr Anglija šajā pašā grupā mājās ar 4:0 (2:0) pārspēja Islandi, kas nākamsezon būs redzama B grupā. Anglijas izlasē divus vārtus guva Fils Fodens, kamēr vēl pa reizei precīzi sita Deklans Raiss un Meisons Maunts.

Raiss trešdien kļuva par pirmo Vesthemas "United" spēlētāju, kurš pēdējo desmit gadu laikā Anglijas izlasē guvis vārtus.

Otrās grupas līdere ar 15 punktiem ir Beļģija, Dānija un Anglija iekrājušas pa desmit punktiem, bet Islande palika bešā un pārspēlēs cīnīsies par vietas saglabāšanu.

Citviet B pirmās grupas mačā Austrija mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Norvēģiju. Gajas Zahids 61.minūtē vadībā izvirzīja viesus, bet Adrians Grbičs kompensācijas laika ceturtajā minūtē 1:1 panāca ar sitienu no aptuveni 15 metriem.

Svētdien Norvēģijas izlasei bija jāspēkojas ar Rumāniju, bet neilgi pirms mača saslimšanu ar Covid-19 noteica Omāram Elabdelaui, kā rezultātā norvēģi nedevās izbraukumā. Vēlāk Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) norādīja, ka Norvēģija tiešā mērā ir atbildīga par nenotikušo maču, kā rezultātā komandai piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:3.

Šāds UEFA lēmums liedza Norvēģijai ieņemt pirmo vietu B pirmajā grupā, kas nākamgad nodrošinātu dalību A grupā.

Otrā šīs grupas spēlē Rumānija viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Ziemeļīriju. Liems Boiss izcēlās Ziemeļīrijas izlasē, bet Ēriks Bikfalvi 81.minūtē panāca izlīdzinājumu.

Austrija ar 13 punktiem ir pirmā, Norvēģijai par trim punktiem mazāk, kamēr Rumānija un Ziemeļīrija attiecīgi iekrāja piecus un divus punktus. Ziemeļīrijai nāksies cīnīties pārspēlēs, bet Austrija nopelnījusi vietu A grupā.

B2 grupā Čehija mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Slovākiju.

Tomāšs Součeks 17.minūtē pēc stūra sitiena izpildes soda laukumā precīzi spēlēja ar galvu, bet Zdeneks Ondrāšeks otrā puslaika desmitajā minūtē izpildīja neatvairāmu sitienu no tuvas distances.

Šajā pašā grupā Izraēla savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Skotiju. Pirmā puslaika pirmspēdējā minūtē uzvaras vārtus Izraēlas izlases labā guva Manors Solomons.

Čehija ar 12 punktiem izcīnīja pirmo vietu un iespēju nākamsezon spēlēt A grupā, kamēr Skotija tika pie desmit punktiem, Izraēla iekrāja astoņus, bet slovāki ar četriem punktiem palika ceturtie un būs spiesti aizvadīt pārspēles.

Graujošu panākumu B trešās grupas mačā izcīnīja Serbija, kas mājās ar 5:0 (4:0) pārspēja Krieviju.

Luka Jovičs savus abus vārtus guva pirmajā puslaikā, bet vēl pa vārtiem guva Nemanja Radonjičs, Dušans Vlahovičs un Filips Mladenovičs.

Tikmēr Ungārija savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Turciju. Uzvaru ungāriem nodrošināja Davida Sigera un Kevina Varga precīzie raidījumi.

Pirmo vietu ar 11 punktiem izcīnīja Ungārija, Krievija iekrāja astoņus punktus, bet par diviem mazāk ir Serbijai un Turcijai, kas ieņēma ceturto vietu un būs spiesta piedalīties pārspēlēs.

Tāpat spēles notika arī B ceturtajā grupā, kurā spēlē Velsa, Somija, Īrija un Bulgārija.

Velsa mājās ar 3:1 (1:0) uzvarēja Somiju. Velsas izlasē vārtus guva Harijs Vilsons, Daniels Džeimss un Kīfers Mūrs, bet Tēmu Puki iesita Somijas "goda" vārtus.

Tikmēr Īrija mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Bulgāriju.

Velsa sev vietu A grupā nodrošināja ar 16 punktiem, 12 punktus iekrāja Somija, pie trim tika Īrija, bet bulgāri nopelnīja divus punktus un cīnīsies pārspēlēs.

Pie panākuma tika arī C otrās grupas dalībniece Armēnija, kas mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Ziemeļmaķedoniju.

Uzvaras vārtus 55.minūtē Armēnijas izlasē guva Hovhaness Hambardžumjans. Futbolista gūtie vārti Armēnijas izlasei deva pirmo vietu grupā, kā rezultātā nākamsezon būs iespēja spēlēt B grupā.

No C grupas, iespējams, nāksies atvadīties ziemeļu kaimiņiem igauņiem, kuri viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Gruziju.

Igaunijas izlase savā grupā ieņēma pēdējo pozīciju, tāpēc būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu.

C otrajā grupā 11 punkti ir Armēnijai, par diviem mazāk ir Ziemeļmaķedonijai, kamēr Gruzija un Igaunija attiecīgi iekrājušas pa septiņiem un trim punktiem.

Kosova C trešās grupas spēlē mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja Moldovu. Uzvaras vārti Lirimam Kastrati.

Otrā šīs grupas spēlē Slovēnija viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Grieķiju.

Slovēnija C trešajā grupā bija labākā ar 14 punktiem, par diviem mazāk tika Grieķijai, Kosova nopelnīja piecus punktus, bet Moldova vienu, tāpēc priekšā gaidāmas pārspēles.

Nākamsezon vietu B grupā nopelnījusi Albānijas izlase, kas savā laukumā ar 3:2 (3:1) uzvarēja otru šīs grupas vadošo komandu Baltkrieviju.

Līdz 27.minūtei divus vārtus Albānijas izlasē jau bija iesitis Sokols Cikaleši, bet Rejs Manajs 44.minūtē jau panāca 3:1, jo iepriekš vienīgos vārtus Baltkrievijas valstsvienībā guva Maksims Skavišs. 

Makss Ebongs vienu vārtu deficītu panāca 80.minūtē, taču albāņi noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru grupā.

Otrā šīs grupas spēlē Lietuva viesos ar 2:1 (1:1) uzvarēja Kazahstānu un izbēga no pārspēlēm.

Islambeks Kuats spēles 50.minūtē saņēma otro dzelteno kartīti un atstāja savu komandu desmit vīru sastāvā. Lietuviešiem skaitlisko pārsvaru izdevās izmantot vien kompensācijas laika ceturtajā minūtē, nozīmīgos vārtus gūstot Arvīdam Novikovam.

11 punktus sešās spēlēs izcīnīja Albānija, par vienu mazāk Baltkrievijai, Lietuva seko ar astoņiem punktiem, bet Kazahstāna iekrāja četrus.

Nāciju līgā grupu uzvarētājas nākamgad nopelna iespēju spēlēt augstākā grupā. Proti, komanda, kas uzvar kādā no C grupām, tiek pie iespējas startēt kādā no B grupām, savukārt B grupu uzvarētājas nākamgad spēkojas A grupās.

Tās komandas, kas savās grupās būs izcīnījušas pirmās divas vietas, bet jau iepriekš nebūs kvalificējušās 2022.gada Pasaules kausam, būs tiesīgas piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Nāciju līgas turnīrs noris otro gadu. Pirmajā Nāciju līgas sezonā par uzvarētāju tika kronēta Portugāle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu