"Dinamo" izbraukumu sāk ar sakāvi Maskavā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp

Smagu zaudējumu sezonas piektā izbraukuma pirmajā mačā ceturtdien piedzīvoja Rīgas "Dinamo" komanda, kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē ar 1:6 cieta sakāvi pret Maskavas "Dinamo". 

Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Zeks Mičels.

Pirmie vārti astotajā minūtē krita negaidīti. Rīgas komandas vārtsargs Staņislavs Gaļimovs no aizvārtes raidīja ripu gar bortu, Dmitrijs Kagarļickis to raidīja vārtu virzienā, kur bija tikai divi mājinieki. Dmitrijs Jaškins piespēlēja Vadimam Šipačovam, kuram atlika vien ieraidīt ripu pustukšos vārtos.

11.minūtē rīdzinieki vēlreiz nedabūja ripu ārā no savas zonas un to pēc Sergeja Andrejeva uzmetiena uz vārtiem vārtu tīklā ielaboja Jaškins.

29.minūtē vienus vārtus atguva Mičels, gūstot savus sestos vārus sezonā pēc pacīnīšanās pie bortiem viesu zonā. Piespēles Meta Vaita un Džeisija Lipona kontā.

32.minūtē atkal no vārtu priekšas izcēlās tur viens pats atstātais Jaškins, ielabojot vārtos ripu pēc Mihaila Čaikovska metiena. Tas notika vairākumā, kad noraidīts bija Džordans Murejs - 3:1.

Vēl divi noraidījumi trešajā periodā noveda pie vēl divu vārtu zaudējuma 25 sekunžu laikā. Vispirms Jaškins lielajā vairākumā, šoreiz metot pats no vārtu priekšas, sev panāca "hat-trick", bet mirkli vēlāk ar metienu no zilās līnijas Gaļimovu pārspēja Andrejs Mironovs.

Vēl pēc 80 sekundēm sesto "golu" no vārtu priekšas iemeta Jegors Brizgalovs, pēc kā Gaļimovs salauza nūju pret vārtu pārliktni un devās malā, pieprasot maiņu un laižot laukumā Zeinu Makintairu, kuram debija Rīgas komandā pirmdienas spēlē pret Pekinas "Kuņluņ Red Star" beidzās pēc nepilnām 13 ar pusi minūtēm un divām ielaistām ripām septiņos metienos.

Brīdi vēlāk ceturto noraidījumu mačā izpelnījās Murejs, taču Makintaira vārti palika neiekaroti līdz spēles beigām.

Rīdzinieki iepriekšējā spēlē mājās ar 5:3 uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" un pārtrauca 14 zaudēto spēļu sēriju. Pirms šī mača "Dinamo" pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" papildlaikā izdevās izcīnīt punktu, taču vēl iepriekšējās astoņās cīņās pie punktiem tikt neizdevās.

Maskavas komanda pēdējos piecos dueļos bija svinējusi trīs panākumus, bet vēl divas reizes izdevies tikt pie punkta. Pēdējā cīņā ar 3:0 izdevās uzveikt Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet vēl iepriekš "bullīšos" un papildlaikā attiecīgi zaudēts Čerepovecas "Sverstaļ" un Ufas "Salavat Julajev".

Šosezon abi klubi savā starpā nav tikušies, jo 26.septembrī plānoto maču Covid-19 uzliesmojuma dēļ nācās atcelt. Vēlāk rīdzinieki par neaizvadīto spēli saņēma tehnisko zaudējumu.

Kopumā KHL abas "Dinamo" komandas savā starpā bija tikušās 44 reizes, no kurām 20 gadījumos pārāki bijuši rīdzinieki. Pērn abos savstarpējos mačos uzvarēja Maskavas komanda.

Rīgas vienība uz Maskavu devās 18.novembrī ar līgumreisu. Pētera Skudras vadītā komanda izbraukumā dosies pa maršrutu Maskava - Jaroslavļa - Mitišči - Rīga. Pēc mača ar "Dinamo" nākamo spēli Rīgas vienība 21.novembrī aizvadīs pret Jaroslavļas "Lokomotiv", bet divas dienas vēlāk pēdējā izbraukuma spēle gaidāma pret Pekinas klubu, kas Covid-19 dēļ šosezon mājas spēles aizvada Mitiščos.

Izbraukumā devušies trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 17 uzbrucēji. Zināms, ka komandai šajā izbraukumā nepalīdzēs vārtsargs Proskurjakovs, kurš turpina atgūt sportisko formu, bet veselības problēmas piemeklējušas uzbrucēju Emīlu Ģēģeri. Tāpat Rīgā palika aizsargs Metjū Majone, kamēr savu pirmo spēli "Dinamo" rindās drīzumā varētu aizvadīt Rihards Bukarts.

Tikmēr Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga" atgriezušies aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs.

"Dinamo" ar desmit punktiem 24 mačos ir pēdējā vietā līgā, bet Maskavas vienība ar 32 punktiem 26 mačos ieņem ceturto pozīciju Rietumu zonā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Pēteris Skudra sezonas piektajā izbraukumā devies ar sekojošiem hokejistiem:

vārtsargi - Staņislavs Gaļimovs, Reinis Liepiņš, Zeins Makintairs;

aizsargi - Morgans Eliss, Jānis Jaks, Roberts Mamčičs, Džordans Murejs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds, Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Pāvels Černovs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgēņijs Gračovs, Konstantīns Komareks, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Zeks Mičels, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Gļebs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Mets Vaits, Gļebs Zirjanovs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu