"Valmiera" aicina LFF pārtraukt virslīgas sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola virslīgas komanda "Valmiera" ceturtdien publiski aicina Latvijas Futbola federāciju (LFF) pārtraukt 2020.gada sezonu.

Otrdien Latvijas futbola čempionvienībā "Riga" konstatēti 16 pozitīvi Covid-19 gadījumi, bet trešdien RFS vēstīja par trim saslimšanas gadījumiem. 

Kā ceturtdien vēstīja LFF, Latvijas nacionālajā futbola valstsvienībā un U-21 izlasē visas pēdējās Covid-19 analīzes pēc novembra spēļu noslēguma bijušas negatīvas. Tiesa, U-21 futbolistiem pēc atgriešanās no Polijas jāatrodas pašizolācijā, jo viņi nav pieaugušo izlases spēlētāji.

Latvijas klubi iepriekš nebija rēķinājušies, ka izveidosies šāda situācija. U-21 valstsvienības pēdējā sasaukumā bija pat pieci valmierieši - Rūdolfs Soloha, Daniels Balodis, Kristaps Liepa, Kristers Lūsiņš un Daniils Skopenko. Soloha un Balodis ir stabili "Valmieras" pamatsastāva spēlētāji.

"Pēc noteiktā  pašizolācijas plāna šie spēlētāji komandai nespēs palīdzēt ne tikai 20.novembra spēlē pret "Jelgavu", bet arī 23.novembra spēlē pret "Liepāju". Šis ir pārāks liels un negaidīts trieciens mūsu komandai. Uzskatām, ka tieši LFF būtu jāuzņemas atbildība par notikušo," rakstīts "Valmieras" paziņojumā.

Ņemot vērā Covid-19 uzliesmojumus Rīgas komandās un to, ka vairāki klubi nespēj izpildīt MK izsludinātos noteikumus, "Valmiera" aicina pieņemt lēmumu par tūlītēju virslīgas sezonas pārtraukšanu.

Vidzemes komanda šobrīd turnīra tabulā ieņem trešo vietu, kas dod ne tikai bronzas medaļas, bet arī vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas Konferenču līgas kvalifikācijā.

Piektdien biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē ar balsu vairākumu lemts atbalstīt priekšlikumu neturpināt sezonu sarežģītās situācijas dēļ, taču pirmdien šo priekšlikumu LFF nepieņēma, jo tajā brīdī nekas neliecināja par to, ka Covid-19 varētu apdraudēt sezonas tālāko norisi.

Futbola virslīgā šobrīd vēl nav noskaidrots čempions, taču "Riga" komandai titula nodrošināšanai atlikušajās divās spēlēs pietiek ar vienu punktu. Cerības uz titulu nav zaudējusi RFS, kurai jāuzvar atlikušie trīs mači, cerot, ka "Riga" netiks pie punktiem.

Tāpat vēl turpinās cīņa par bronzu - trešo vietu izcīnījusī komanda nākamajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas Konferenču līgā. Divus mačus pirms sezonas beigām nav zināma arī komanda, kas piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā un komanda, kas pametīs augstāko līgu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu