Timma - rezultatīvākais "Himki" zaudējumā Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.com

Latvijas basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva 13 punktus, un Dairis Bertāns pievienoja trīs punktus ULEB Eirolīgas desmitās kārtas spēlē, taču ar to bija par maz Maskavas apgabala "Himki" komandas uzvarai savā laukumā.

"Himki" mājās ar 77:105 (30:29, 21:29, 12:28, 14:19) piekāpās Stambulas "Anadolu Efes" komandai.

Timma laukumā pavadīja 30 minūtes un sešas sekundes, grozā raidot abus divpunktu metienus un trīs no pieciem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, reizi pārķēra bumbu, reizi pārkāpa noteikumus un ar 16 efektivitātes koeficienta punktiem dalīja pirmo vietu šajā rādītājā savā komandā.

Tikmēr Bertāns spēlēja 14 minūtes un 47 sekundes, nerealizējot nevienu no diviem divpunktu metieniem, bet trāpot vienu no trim "trejačiem". Tāpat viņam pa vienai atlēkušajai bumbai, pārķertai piespēlei, izprovocētam noteikumu pārkāpumam un kļūdai, kā arī trīs piezīmes un efektivitātes koeficients mīnus divi.

Mājiniekiem Timma ar Džordanu Mikiju dalīja rezultatīvākā spēlētāja titulu komandā, bet pretiniekiem 24 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Simonam Krunoslavam un 20 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Šeinam Larkinam.

"Himki" ar divām uzvarām deviņās spēlēs turnīra tabulā ieņem 17.vietu starp 18 komandām, bet "Anadolu Efes" ar bilanci 5-4 ir sestā.

Tikmēr Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" savā laukumā ar 93:72 (20:23, 26:16, 20:19, 27:14) pārspēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Kurucs laukumā gāja, kad spēles liktenis jau bija izšķirts, un piecās minūtēs un 39 sekundēs punktus neguva, garām grozam raidot vienīgo trīspunktu metienu. Viņa kontā pa vienai atlēkušajai bumbai un rezultatīvai piespēlei, divi noteikumu pārkāpumi, kā arī lietderības koeficients mīnus viens.

Uzvarētāju rindās 19 punkti un Alekam Petersam, bet lietuvietim Rokam Ģedraitim šoreiz 12 punkti.

Viesiem 17 punktus sakrāja Jannis Papapetru.

Viens no mača tiesnešiem bija Oļegs Latiševs.

Vitorijas klubs ar bilanci 4-4 ieņem devīto vietu, bet Atēnu grands šobrīd ar divām uzvarām astoņos mačos ir tikai 16.vietā.

Vēl vienā mačā Maskavas CSKA, joprojām spēlējot bez Jāņa Strēlnieka, viesos pārspēja Minhenes "Bayern" ar 89:81 (18:17, 18:22, 28:21, 25:21).

Viesu rindās, nespēlējot Jānim Strēlniekam, rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Maiks Džeimss, bet mājiniekiem 19 punkti, sešas rezultatīvas piespēles, kā arī septiņas kļūdas Veidam Boldvinam.

Ar septiņiem panākumiem desmit mačos Minhenes klubs ieņem otro, bet CSKA - trešo vietu.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu