Pasaules čempionāta orgkomiteja komentē runas par turnīra pārcelšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Alexandr Grant/ Shutterstock.com

2021. gada pasaules hokeja čempionāta Baltkrievijas puses orgkomiteja noliegusi izskanējušo informāciju, ka turnīru no Minskas varētu pārcelt uz Maskavu. 

Pēdējā laikā izskan dažādas ziņas par 2021. gada pasaules čempionātu, kuram pēc sākotnējā plāna paredzēts notikt Minskā un Rīgā. 

Latvijai čempionātu neviens neatņems, bet jautājums ir par Minsku, kur nerimstas protesti pret Aleksandra Lukašenko režīmu. Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padome 18. novembrī nespēja vienoties par galīgo lēmumu, kas saistīts ar čempionāta iespējamo norisi Baltkrievijā. 

Nesen "The Hockey News" redaktors Raiens Kenedijs nāca klajā ar informāciju, ka IIHF prezidents Renē Fāzels tuvākajā laikā tiksies ar Krievijas Hokeja federācijas prezidentu (FHR) Vladislavu Tretjaku, ar kuru apspriedīs iespējamo čempionāta rīkošanu Krievijā. 

"Šobrīd pasaules hokeja čempionāta Baltkrievijas puses orgkomiteja nav saņēmusi nekādu informāciju par iespējamo turnīra pārcelšanu uz citu valsti. Mēs ikdienā sazināmies ar mūsu Latvijas partneriem un IIHF speciālistiem un kopīgiem spēkiem turpinām gatavoties turnīram Minskā un Rīgā," ziņo turnīra orgkomitejas preses dienests.

Nesen Zviedrijas medija "Expressen" žurnālists Magnuss Nurstrēms izteicās, ka čempionāts varētu tikt pārcelts uz sporta veida dzimteni Kanādu.

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu