Dāvis Bertāns ar "Wizards" paraksta karjeras pārliecinoši lielāko līgumu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/ Scanpix

Dāvis Bertāns un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" ir panākuši vienošanos par jaunu līgumu, vēsta ESPN apskatnieks Adrians Vodžnarovskis.

Tiek ziņots, ka līguma termiņš ir piecas sezonas, bet tā kopējā summa ir 80 miljonu ASV dolāru apmērā (67,5 miljoni eiro). Līguma piektā sezona ir ar tā saucamo priekšlaicīgās pārtraukšanas opciju.

Priekšlaicīgās pārtraukšanas opcija ir līdzīgs scenārijs kā spēlētāja opcija, tikai ar nelielām atšķirībām. Spēlētāja opciju var iekļaut jebkurā vairāku sezonu darījumā, kamēr priekšlaicīgās pārtraukšanas opcija ir paredzēta tikai piecu sezonu līgumiem. Vēl viens būtisks aspekts ir fakts, ka "Wizards" nedrīkstēs latvietim piedāvāt līguma pagarinājumu, ja viņš pēc ceturtā sadarbības gada nolems, ka vēlas pārtraukt saistības.

Bertāna aģents latvietis Artūrs Kalnītis un Vodžnarovskis arī norāda, ka Bertāna līgums ir viens no apjomīgākajiem darījumiem, ko panācis aģents no Eiropas.

Bertāns "Wizards" sastāvā nonāca 2019. gada vasarā, kad Sanantonio "Spurs" viņu aizmainīja, lai atbrīvotu vietu zem algu griestiem. Šis latvieša karjerā būs pārliecinoši lielākais līgums, jo par iepriekšējo sezonu Bertāns saņēma septiņus miljonus ASV dolāru, bet nākamo piecu gadu laikā viņa atalgojums būs caurmērā 16 miljoni ASV dolāru par sezonu.

"Wizards" rindās Bertāns lieliski apliecināja savas snaipera dotības, kļūstot par vienu no aizvadītās sezonas precīzākajiem tālmetienu realizētājiem, kā arī vidēji spēlē atzīmējās ar 15,4 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un 1,7 rezultatīvām piespēlēm.  

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu