Skudra: mūsu fiziskā kondīcija nav tādā līmenī, lai visas 60 minūtes izturētu augstu tempu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra (centrā)
Pēteris Skudra (centrā) Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra dalījies pārdomās par piedzīvoto neveiksmi pret Jaroslavļas "Lokomotiv".

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" sestdien ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", piedzīvojot jau otro neveiksmi pēc kārtas.

Vienīgos vārtus viesu labā guva Gļebs Zirjanovs.

"Spēle nebija vienkārša, jo "Lokomotiv" ir spēcīga un ātra komanda, kas mums arī sagādāja problēmas" pēc zaudējuma preses konferencē teica Skudra. "Pirmo periodu aizvadījām labi, taču otrajā trešdaļā nopelnītās sešas soda minūtes mūs "nogalināja"."

Skudra uzsvēra, ka ar tik daudz noraidījumiem ir grūti turēt spēles tempu un radīt sev labas vārtu gūšanas iespējas. 

"Otrais periods bija izlaists, taču spēlējām līdz galam un centāmies radīt sev momentus, kas arī bija, bet atkal pievīla realizācija," problēmas uzbrukumā skaidroja galvenais treneris. "Kopumā man komandas sniegums patika, jo izdevās uzlabot dažas nianses no iepriekšējās cīņas."

Skudram arī tika vaicāts, kāpēc spēles galotnē, kad iemetiens bija pie Jaroslavļas komandas vārtiem, laukumā nedevās sestais hokejists.

"Teikšu godīgi, vienubrīd man šķita, ka mēs spēsim gūt vārtus, spēlējot pieci pret pieci. Mačā laikam bija atlikušas divas minūtes vai pusotra. Mūsu rīcībā arī vairs nebija pusminūtes pārtraukums, tāpēc šo iespēju paturējām vēlākam brīdim," skaidroja Skudra.

Galvenais treneris arī atklāja, ka organizēta komandas spēle sestdienas mačā bija redzama, tāpēc, ka "Lokomotiv" kļūdas nepiedod un, ja spēlētāji ir noguruši, izkļūt no savas aizsardzības zonas ir ļoti problemātiski. 

"Cenšamies vairāk spēlēt ar ripu, kas, manuprāt, mums šodien dažbrīd labi izdevās. Kā jau minēju, "Lokomotiv" spēlē aktīvu hokeju, tāpēc arī nedaudz pielāgojām virknējumus, pirmajā maiņā iekļaujot ātrākus hokejistus. Domāju, ka puiši lielas kļūdas nepieļāva, taču daudz maksāja noraidījumi."

"Puiši laukumā atdod visus spēkus, taču godīgi sakot, mūsu fiziskā kondīcija nav tādā līmenī, lai visas 60 minūtes izturētu augstu tempu," neslēpa Skudra.

Speciālists, atbildot uz jautājumiem, arī norādīja, ka lērumam hokejistu fizisko kondīciju krietni pabojājušas karantīnas un Covid-19 vīruss. "Šī nav līga, kur no 60 dienām 40 pavadi uz dīvāna, un pēc tam vari doties laukumā," piebilda Skudra.

"Dinamo" ar desmit punktiem 25 mačos ir pēdējā starp 11 Rietumu konferences komandām, bet "Lokomotiv" ar 38 punktiem 27 dueļos ir trešā. Rīdzinieki ieņem pēdējo vietu visā līgā.

Kopumā KHL abas "Dinamo" komandas savā starpā tikušās 31 reizi, no kurām 21 gadījumā pārāki bijuši Jaroslavļas hokejisti. Iepriekšējā sezonā abos mačos uzvarēja "Lokomotiv", kas bija pārāka arī šosezon pirmajā savstarpējā duelī (3:2 pēcspēles metienu sērijā).

Rīgas vienība uz Maskavu devās 18.novembrī ar līgumreisu. Pētera Skudras vadītā komanda izbraukumā dodas pa maršrutu Maskava - Jaroslavļa - Mitišči - Rīga. Nākamo spēli Rīgas vienība aizvadīs pirmdien pret Pekinas klubu, kas Covid-19 dēļ šosezon mājas spēles aizvada Mitiščos.

Izbraukumā devušies trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 17 uzbrucēji. Zināms, ka komandai šajā izbraukumā nepalīdzēs vārtsargs Iļja Proskurjakovs, kurš turpina atgūt sportisko formu, bet veselības problēmas piemeklējušas uzbrucēju Emīlu Ģēģeri. Tāpat Rīgā palika aizsargs Metjū Majone, kamēr savu pirmo spēli "Dinamo" rindās drīzumā varētu aizvadīt Rihards Bukarts.

Tikmēr Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga" atgriezušies aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs sezonas piektajā izbraukumā:

vārtsargi - Staņislavs Gaļimovs, Reinis Liepiņš, Zeins Makintairs;

aizsargi - Morgans Eliss, Jānis Jaks, Roberts Mamčičs, Džordans Murejs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds, Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Pāvels Černovs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgēņijs Gračovs, Konstantīns Komareks, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Zeks Mičels, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Gļebs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Mets Vaits, Gļebs Zirjanovs.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu