FK "Jelgava" dodas karantīnā; viens no futbolistiem saslimis ar Covid-19

CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Jelgava" futbolisti
FK "Jelgava" futbolisti Foto: Ivars Veiliņš/FK Jelgava

Viens no futbola kluba "Jelgava" spēlētājiem saslimis ar Covid-19, bet vēl 18 komandas spēlētājiem un diviem treneriem piešķirts kontaktpersonu statuss, savā mājaslapā vēsta klubs.

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) lēmuma komanda devusies karantīnā līdz 2. decembrim. Tas nozīmē, ka FK "Jelgava" nav iespējas piedalīties 26. un 29. novembrī paredzētās "Optibet" virslīgas čempionāta spēlēs pret Jūrmalas "Spartaks" un FK "Liepāja".

Zemgales komanda šobrīd turnīra tabulā ieņem septīto vietu un tikai teorētiski var atkāpties uz devīto pozīciju, kas liktu piedalīties pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Jau ziņots, ka Covid-19 uzliesmojums tika konstatēts futbola klubā "Riga", kur ar Covid-19 inficējušās 29 personas. Par trim saslimušajiem šonedēļ ziņoja arī RFS vienība, no kuras daži futbolisti bija kontaktpersonas "Riga" spēlētājiem.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē pagājušajā piektdienā ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonu sarežģītās Covid-19 situācijas dēļ, taču pirmdien LFF šo priekšlikumu nepieņēma.

Virslīgas paziņojumā bija uzsvērts, ka Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet pirmie inficētie tika noteikti arī Latvijas nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā bija 19 virslīgas spēlētāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu