MotoGP sezona noslēdzas ar mājinieka Oliveiras uzvaru Portugālē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
MotoGP portugāļu braucējs Migels Oliveira
MotoGP portugāļu braucējs Migels Oliveira Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules motošosejas čempionāta sezonas pēdējās sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē svētdien uzvaru svinēja portugālis Migels Oliveira.

Svētdien 2020.gada sezona noslēdzās ar 14.posmu - Portugāles "Grand Prix" - , kuru no pirmās vietas sāka "Red Bull KTM Tech 3" komandu pārstāvošais Oliveira. 

Mājinieks Oliveira bija vadībā visu sacīkstes gaitu un svinēja uzvaru, pēdējā aplī otro vietu izrāva austrālietis Džeks Millers ("Pramac"), kurš aiz sevis atstāja itāli Franko Morbidelli ("Petronas Yamaha").

Iepriekšējā posmā čempiontitulu nodrošinājušais spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar") posmu sāka no 20.vietas un desmit apļus pirms finiša izstājās.

Šosezon 14 aizvadītajos posmos uzvaras svinēja deviņi dažādu braucēji - Oliveira, Fabio Kvartararo, Breds Binders, Andrea Doviciozo, Morbidelli, Maveriks Vinjaless, Danilo Petruči, Alekss Rins un Mirs. Šāds līderības vakuums radās pēc tam, kad pirmajā posmā traumu guva galvenais favorīts Marks Markess, kurš tā arī neatgriezās trasē, lai aizstāvētu titulu.

Kopvērtējumā ar iekrātu 171 punktu uzvarēja Mirs, kuram ar 158 punktiem sekoja Morbidelli, bet trešais ar 139 punktiem bija Rins. Turpat netālu bija arī Doviciozo, Pols Espargaro, Vinjaless un Millers.

Konstruktoru kausā uzvarēja "Ducati", kurai tas ir pirmais tituls kopš 2007.gadā. Mira sniegums pēdējā posmā pamatīgi iedragāja "Suzuki" uzvarēt ražotāju ieskaitē.

Nākamās sezonas sākums paredzēts marta beigās Katarā, bet kopumā nākamgad iecerēti 20 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu