Pašizolācija jāievēro arī lielai daļai pārspēļu dalībnieces "Auda" spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS un FK "Auda" futbolisti
RFS un FK "Auda" futbolisti Foto: Futbola klubs RFS/Facbook

Līdz decembrim pašizolācija jāievēro arī lielai daļai pārspēļu dalībnieces "Auda" spēlētāju, informē Ķekavas futbola klubs.

Priekšlaicīgi noslēdzot 2020.gada sezonu, "Auda" pirmajā līgā ieņēma otro vietu, kas nozīmē, ka tai ar virslīgas priekšpēdējās pozīcijas īpašnieci, kas vēl nav zināma, jāaizvada divi pārspēļu maču, kuros noskaidrotu augstākās līgas nākamās sezonas desmito dalībnieci.

Kā ziņots, Covid-19 skāris vairākus Latvijas virslīgas klubus, no kuriem diviem - "Riga" un "Jelgavai" - ir problēmas nokomplektēt sastāvus pēdējām divām  kārtām, kas jāaizvada gaidāmajā nedēļā. Līdz ar to nav zināms, kādā veidā un vai vispār tiks pabeigta virslīgas sezona.

"Auda" Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdei adresētā atklātā vēstulē informē, ka komandā Covid-19 konstatēts trenerim un vienam spēlētājam. Kontaktpersonas statuss noteikts 11 personām, kas no piektdienas atrodas 14 dienu pašizolācijā. Klubs norāda, ka šādos apstākļos nav iespējams aizvadīt treniņus un sagatavoties pārspēlēm.

"LFF valde ir pieņēmusi lēmumu, ka pārspēlēm starp virslīgas devītās vietas ieguvēju un pirmās līgas otrās vietas ieguvēju ir jānotiek, taču joprojām nav nekādas skaidrības ne par pārspēļu datumiem, ne to norises vietām, ne arī skaidra argumentācija šādam lēmumam, kas, mūsuprāt ir pretrunā klubu interesēm," kluba vārdā raksta "Auda" prezidents Juris Gorkšs.

Paziņojumā uzsvērts, ka komandas, kurām valstī izsludināto ierobežojumu dēļ nav atļauts aizvadīt treniņu procesu un nodrošināt spēļu praksi, nerealizē savas tiesības nodarboties ar sportu, tādējādi nonāk nevienlīdzīgā situācijā ar komandām, kuras šīs tiesības ir varējušas realizēt.

Gorkšs norāda, ka virslīgas komandas turpina treniņu darbu un aizvada spēles, kamēr pirmās līgas vienībām turnīra pārtraukšanas dēļ mači nav bijuši kopš 10.oktobra. 

"Šis gads visiem klubiem visās līgās ir licis strādāt neplānotā režīmā, kā daudzās nozarēs. Mums pat ir bijusi iespēja sezonu uzsākt trīs reizes. Taču, neskatoties uz jau aizvadītajiem notikumiem un ierobežojumu iekļaušanu savā ikdienā, mums joprojām nav skaidrības par to, kā notiks sezonas noslēgums," rakstīts paziņojumā.

Tāpat Ķekavas komanda pauž neizpratni, kāpēc citās līgās, pamatojoties uz sacensību nolikumu, labākās var pacelties uz augušu, neaizvadot kvalifikācijas spēles, bet virslīgā un pirmajā līgā tiek piemērotas pārspēles.

Jau ziņots, ka LFF pirmdien visām desmit virslīgas komandām organizēs Covid-19 testus. Testi tiks veikti, lai iegūtu pilnvērtīgu ainu par iespējām pabeigt Latvijas futbola čempionātu spēlētājiem drošos apstākļos.

Pēdējās nedēļas laikā Covid-19 atklāts vairākās virslīgas komandās. Šonedēļ plašs Covid-19 uzliesmojums tika konstatēts futbola klubā "Riga", kur ar Covid-19 inficējušās 29 personas. Par trim saslimušajiem ziņoja arī RFS vienība, no kuras daži futbolisti bija kontaktpersonas "Riga" spēlētājiem.

Nedēļas izskaņā tika sniegta informācija, ka arī viens no futbola kluba "Jelgava" spēlētājiem inficējies ar Covid-19, bet vēl 18 komandas spēlētājiem un diviem treneriem noteikts kontaktpersonu statuss. Pēc Slimību profilakses un kontroles centra lēmuma komanda devusies karantīnā līdz 2.decembrim.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē pagājušajā piektdienā ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonu sarežģītās Covid-19 situācijas dēļ, taču pirmdien LFF šo priekšlikumu nepieņēma.

Virslīgas paziņojumā bija uzsvērts, ka Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet inficētie tika noteikti arī Latvijas nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā bija 19 virslīgas spēlētāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu