Pasaules čempions Gazols pievienosies NBA čempionei "Lakers"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Gazols
Marks Gazols Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas čempionvienība Losandželosas "Lakers" sastāvam piesaistījusi pieredzes bagāto Spānijas basketbolistu Marku Gazolu, vēsta ESPN.

35 gadus vecais centrs 2019. gadā ar Toronto "Raptors" komandu kļuva par NBA čempionu un pēc tam ar Spānijas izlasi triumfēja Pasaules kausa izcīņā.

Aizvadītajā sezonā "Raptors" sastāvā Gazols piedalījās 44 mačos NBA regulārajā čempionātā, vidēji spēlē guva 7,5 punktus un izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas.

2020. gada NBA čempione "Lakers" šajā starpsezonā zaudēja centru Dvaitu Hovardu, kurš pievienojies Filadelfijas "76ers", tāpēc tika meklēts viņa aizstājējs.

Abas puses vienojušās par divu gadu līgumu, kura ietvaros Gazols saņems līgas veterāna minimālo algu, kas pienākas spēlētājam ar vismaz 10 sezonu pieredzi - 2,56 miljoni gadā.

Ziemeļamerikas mediji iepriekš ziņoja, ka "Raptors" vēlējās turpināt sadarbību ar Gazolu, kā arī par spāņu basketbolistu pirms tam interesējās Goldensteitas "Warriors" un Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks".

2013. gadā Gazolu atzina par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju, kad viņš pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" komandu.

Kopumā karjerā NBA regulārajā čempionātā 839 mačos Gazols vidēji spēlē guvis 14,6 punktus, izcīnījis 7,6 atlēkušās bumbas, atdevis 3,4 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,4 metienus.

Gazolam ir lieli panākumi ar Spānijas izlasi - viņš ir divkārtējs Eiropas un divkārtējs pasaules čempions, kā arī izdevies izcīnīt divas sudraba godalgas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu