Porziņģis cer laukumā atgriezties ātrāk, nekā tiek prognozēts (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kristaps Porziņģis rehabilitācijā pēc meniska operācijas jūt ievērojamu progresu, tāpēc ir pamatotas cerības, ka viņš laukumā varētu atgriezties ātrāk, nekā tiek prognozēts, basketbolists pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā pasākumā "Mūsu zeme - Latvija! Digitālā tikšanās".

10. oktobrī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" paziņoja, ka Porziņģim veikta labā meniska operācija.

Komandas paziņojumā nebija norādīts, cik ilga varētu būt rehabilitācija. Ar klubu nesaistīts ārsts prognozēja trīs līdz četru mēnešu ilgu atlabšanas periodu.

"Jūtos normāli. Visu laiku strādāju, rehabilitējos. Pārsvarā esmu Liepājā. Ciemos bija atbraucis fizioterapeits Valdiņš [Manolo Valdivieso], ar viņu kārtīgi pastrādājām kādas divas nedēļas. Šīs nedēļas beigās braukšu atpakaļ uz štatiem," pastāstīja Porziņģis.

NBA nākamā sezona sāksies 22. decembrī. "Mavericks" ģenerālmenedžeris Dons Nelsons pirms nedēļas apstiprināja, ka Porziņģim noteikti nāksies izlaist sezonas sākumu. 

"Ceru atsākt spēlēt jau janvāra sākumā. Sanāktu izlaist pāris nedēļas no sezonas sākuma. Jāskatās, kā es progresēšu. Varu jau daudz intensīvāk strādāt ar to kāju. Jo ātrāk testos sasniegšu rezultātus, kādi man bija pirms traumas, jo ātrāk mani laidīs spēlēt. Plāns ir aizbraukt uz turieni [Dalasu] un kārtīgi nomočīt kādu mēnesi," teica Porziņģis.

"Mavericks" fiziskās sagatavotības treneris Keisijs Smits prognozējis, ka Porziņģis laukumā būs par 100% gatavs atgriezties februāra sākumā. Pats basketbolists ar savu personīgo fizioterapeitu cer, ka doties laukumā varēs jau ātrāk.

"Keisijs vairāk mērķē uz februāra sākumu, iedot man vēl papildu mēnesi, bet mums ar Valdiņu liekas, ka progress ir labs un es varētu trīs mēnešu laikā būt atpakaļ laukumā, tā, kā teica ķirurgs. Ceru, kas tas notiks pēc iespējas ātrāk," atklāja Porziņģis.

2018. gada februārī Porziņģis pārrāva krusteniskās saites kreisajam ceļgalam, tolaik pārstāvot Ņujorkas "Knicks" komandu. Pagāja 20 mēneši, līdz Latvijas basketbolists atgriezās laukumā.

"Daru visu iespējamo, lai es janvāra sākumā būtu gatavs. Šo rehabilitāciju nevar salīdzināt ar krustenisko saišu traumu. Man ar katru dienu paliek labāk, kāja paliek spēcīgāka. Visu laiku salīdzinu ar to traumu, toreiz rehabilitācija bija kā iešana pa tuksnesi - nejutu progresu, mentāli bija ļoti grūti. Šī rehabilitācija ir daudz vieglāka."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu